Kejn: Nije lako ovo podnijeti

0

Nastavilo se prokletstvo Engleza. Gordi Albion je ostao na jednoj tituli sa velikog takmičenja, onoj svjetskoj osvojenoj na Vembliju 1966. godine. Ostrvljani su večerašnjim porazom od Španije u Berlinu od 1:2 postali prva selekcija koja je izgubila dva vezana finala na evropskim šampionatima.

Svi gledaju ka Hariju Kejnu, kapitenu Tri lava koji još nema pehar u karijeri i prati ga atribut malera. Kejn poslije 14 godina bavljenja profesionalnim fudbalom, poslije 643 odigrana meča, i dalje ne zna kako je to podići pehar.

Dva puta je bio vicešampion Evrope sa Engleskom, dok je sa Totenhemom gubio finala Liga kupa u dva navrata, te Lige šampiona 2019. godine. Prošlog ljeta je prešao u Bajern. Bavarci su 11 godina dominirali Bundesligom, ali kada je došao Kejn titulu im je preoteo Bajer Leverkuzen, kome je to bio prvi pehar u njemačkom šampionatu u klupskoj istoriji!

Teško je riječima opisati kako se sada osjećamo. Teška utakmica. Uradili smo dobru stvar da se vratimo u meč, ali smo se mučili da sačuvamo to. Teško je ovo podnijeti“, rekao je 30-godišnji napadač za ITV.

Kejnu će biti slaba utjeha što je sa tri gola podijelio prvo mjesto na listi strijela Eura sa još šest igrača.

Vraćali smo se iz minusa tokom cijelog turnira, imamo to u svlačionici. Ali nismo napravili sljedeći korak i osvojili pehar. U prvom poluvremenu smo se mučili, nismo mogli da zadržimo loptu. U nastavku smo bili bolji, dali gol, ali nas je presjeklo dodavanje sa strane i to je bio kraj“.

Nevjerovatan je podatak da je večerašnje finale bilo 45. meč Engleske na šampionatima Evrope. Tri lava su odigrala 19 utakmica više od druge nacije sa najviše utakmica (Belgije) koja nikad nije osvojila pehar.

Ovo je još jedna propuštena prilika. Nije lako ovo podnijeti. Morate da iskoristite ove prilike kad dođu, mi to nismo uradili. Izuzetno je bolno, ovo će nas peći dugo vremena. Garet će sada otići na pauzu i uzeti vrijeme da razmisli o svemu, a mi smo željeli da osvojimo titulu za njega“, rekao je Kejn.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.