Zvanična Albanija i Edi Rama ćute: O navodnoj pripremi atentata na Mila priča korumpirani Meta kom zatvor visi nad glavom!

0

Zvanična Albanija kao ni njen premijer Edi Rama nisu se oglašavali povodom optužbi crnogorskih službi da određeni kriminalni klanovi sa Kosmeta i Albanije planiraju likvidaciju nekadašnjeg šefa države Crne Gore Mila Đukanovića već o tome govori bivši predsjednik Albanije Iljir Meta.

“Vijest o planiranju atentata na istorijskog i vizionarskog lidera Crne Gore, bivšeg predsjednika Mila Đukanovića, veoma je zabrinjavajuća za mir i stabilnost na našim prostorima”, napisao je Meta na Facebooku.

Prema njegovim riječima iza ovih planova stoje oni koji su propali u projektu državnog udara prije nekoliko godina, koji nisu uspjeli sa projektima promjene granica, oni koji nastoje da potkopaju evroatlantsku budućnost Crne Gore i regiona.

“Oni su ti koji su pogubili bivšeg proevropskog premijera Srbije, pokojnog Zorana Đinđića”, naveo je Meta.

Međutim, kako smo prethodno i kazali, od zvaničnika Albanije nije reagovao na ovre tvrdnje već je to bio upravo Iljir Meta za koga, baš kao i za bivšeg predsjednika Crne Gore, postoje sumnje da je umiješan u korupciju. Kako je prije dvije godine prenio Albanian post, istraga je pokrenuta nakon prijave bivšeg poslanika albanskog parlamenta Halita Valterija, koji je 7. juna optužio Metu zajedno sa njegovom suprugom Monikom Kriemadi, za korupciju.

Prema tvrdnjama, bračni par Meta-Kriemadi je krio svoje prihode, izbjegavajući tako poreske obaveze. Takođe, formulisane su optužbe za pasivnu i aktivnu korupciju u privatnom sektoru, kao i za zloupotrebu službenog položaja.

S tim u vezi, postavlja se pitanje koliko su u stvari kredibilne tvrdnje ovog bivšeg albanskog predsjednika naročito nakon što je isti osumnjičen u slučajevima korupcije, baš kao i bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Podsjećamo, iz Agencije za nacionalnu bezbjednost kazali su da posjeduju operativna saznanja da se na bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića priprema atentat. Vijesti su u subotu objavile da je Đukanović obavijestio crnogorske nadležne organe da je dobio informaciju da se na njega priprema atentat.

Đukanović je dobio navedenu informaciju od određenih međunarodnih zvaničnika iz obavještajne zajednice i sa tom informacijom upoznao je državne organe.

Mediji prenose da je američki vojni funkcioner koji radi na Kosovu, preko zapadnih obavještajnih kanala dobio alarmantnu informaciju da kriminalna grupa iz susjedstva planira atentat.

Đukanović, shodno zakonu, ima pravo na stalno lično obezbjeđenje u skladu sa bezbjednosnom procjenom koju utvrđuje nadležni organ, ANB, u skladu sa zakonom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.