Brnabić: Molim „elitu“ u Srbiji i njihove „nezavisne“ medije da vide kakve mogu biti posljedice mržnje koju svakodnevno promovišu

0

Predsjednica Narodne Skupštine Srbije Ana Brnabić oglasiila se poslije pokušaja ubistva bivšeg predsjednika Amerike Donalda Trampa, koji je ujedno kandidat i za novi mandat šefa SAD.

– Nikada okidač ne povuku oni koji su inspiratori. Uvijek povuku oni koji su mentalno labilniji, „ekstremisti“, nesnađeni, nepronađeni, sa margina društva – u svojim glavama „borci za pravdu“. Oni su, ipak, kao i sam pištolj, snajper, ili nešto treće, samo oruđe u rukama svjesne „elite“ koja ih svakodnevno poziva da to urade, svakodnevno inspiriše, svakodnevno ih zagovara. I onda dođe jedan dan kad se neko od tih labilnih, „ekstremista“, „boraca za slobodu“, pokrene i odazove direktnom pozivu koji mu upućuju danima, nedjeljama, mjesecima, godinama, sa medija, skupova, gostujući u emisijama. Jer, šta je loše u tome da ubijete „nepomenika“, „Hitlera“, „Šefa organizovane kriminalne grupe“, „lobistu međunarodnih multinacionalnih kompanija, a protiv interesa sopstvene zemlje i naroda“, „zlo“, „bolesnika“, „nečastivog“, „radioaktivnog“, itd, itd – napisala je Brnabić na društvenoj mreži X, pa dodala:

– Moj poziv, nakon pokušaja ubistva premijera Slovačke, Roberta Fica i, bivšeg predsjednika i kandidata za sledećeg predsednika SAD Donalda Trampa, koji su obojica preživjeli samo pukom srećom i samo spletom nevjerovatnih okolnosti, je da svi shvate šta se dešava, i da je i jedan i drugi pokušaj ubistva slijed iste matrice, matrice koju mi godinama gledamo u Srbiji i koja se pogoršava i postaje sve monstuoznija. Molim, još jednom, „elitu“ u Srbiji i njihove „nezavisne“ medije (koji su sve, samo ne zaista nezavisni) da vide kakve mogu biti realne posljedice mržnje koju svakodnevno promovišu i laži koje spinuju“, istakla je Branić, koja je poželjela sreću Trampu, njegovoj porodici i timu saradnika.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.