Francuska ministarka plivala u Seni da pokaže da je bezbjedno

0

Bliži se početak Olimpijskih igara u Parizu (26. jul), a kad su se ranije pojavile najave da će plivanje na otvorenim vodama biti dio takmičenja u trijatlonu, te da će “teren” za to biti Sena, počele su spekulacije o čistoći rijeke koja protiče glavnim gradom Francuske.

Navodno su pojednini instititu odradili testiranja koja su pokazala da kvalitet vode nije zadovoljavajući za plivanje, a razlog tome su česte padavine u Parizu.

Međutim, kako ljeto svojim vrelim talasom sve više zapljuskuje Evropu, tako je sve manje kišovitih dana u “Gradu svjetlosti”, pa je i Sena počela da poprima boju koja garantuje da je voda daleko bolja nego proteklih mjesec dana.

Ministarka sporta Francuske Ameli UedaKastera, koja sve vrijeme ponavlja da je Sena čista, da u njoj može da se pliva, te da je to simbol i baština Pariza, jer se u Seni plivalo i na Igrama 1900. godine, u subotu je otišla i korak dalje.

Zaplivala je u Seni, a gradonačelnica Adi Hidalgo je obećala da će učiniti isto.

“Sva mjerenja u posljednjih 12 dana pokazala su da je rijeka pogodna za kupanje”, izjavio je i Pjer Rabadanm, predstavnik vlasti Pariza.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.