Meta sve pobrkao: Kao potencijalne atentatore na Đukanovića navodi Srbe i Ruse, dok ANB tvrdi da iza svega stoje albanski i kosovski klanovi

0

Vijest o planiranju atentata na bivšeg predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića, stigla je i do bivšeg predsjednika Albanije i lidera tamošnje Slobodarske partije, Iljira Mete.

Meta je Đukanovića nazvao istorijskim i vizionarskim liderom Crne Gore, a pomenuta vijest ga je izuzetno zabrinula, jer utiče na mir i stabilnost u regionu.

Zabrinuti Meta je onda nacrtao metu onima koji su prije dva dana oslobođeni krivice za lažni državni udar, a stavio ih je u isti koš sa ubicama Zorana Đinđića:

Iza ovih planova stoje oni kojima je propao projekat državnog udara prije nekoliko godina, koji nisu uspjeli sa projektima promjene granica, oni koji nastoje da potkopaju evroatlantsku budućnost Crne Gore i regiona. Oni su ti koji su ubili bivšeg proevropskog premijera Srbije, pokojnog Zorana Đinđića.

Meta je usled velike potrešenosti očigledno izgubio kompas, pa je poput Džozefa Bajdena počeo da brka lica i događaje. Dok crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) tvrdi da iza navodnog planiranja atentata na Đukanovića stoje albanski, odnosno kosovski klanovi, Meta ipak plasira drugu verziju, koja zvuči kao da je sastavljena u jednoj procrnogorskoj opozicionoj partiji.

On je u svojoj objavi na Fejsbuku poručio i da stoji uz Đukanovića i DPS, i to „sa punim uvjerenjem da će i dalje nepokolebljivo davati doprinose ubrzanju integracionih i evropeizacijskih procesa Crne Gore, učvršćivanju mira, stabilnosti i bezbjednosti na Zapadnom Balkanu, kao i za svestrano jačanje odličnih susjedskih odnosa Albanije i Crne Gore.“

Iljir Meta i njegova logika, kojom je uspio da poveže ubice Zorana Đinđića i oslobođene za lažni državni udar, vjerovatno je jasna samo Milu Đukanoviću i pojedinim opozicionim političarima iz crnogorkog parlamenta.

Očekujemo da se i ostali Đukanovićevi prijatelji iz Albanije i KiM oglase, te otvore oči crnogorskim građanima koji su takođe zabrinuti za sudbinu bivšeg predsjednika države. Uostalom, za šta prijatelji služe, nego da pomognu, kada ste u nevolji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.