Jermak: Uskoro ćemo dobiti dozvolu za napade duboko u rusku teritoriju

0

Šef kabineta Volodimira Zelenskog Andrej Jermak ocijenio je danas, komentarišući rezultate samita NATO-a da će partneri i saveznici u Alijansi brzo dati dozvolu Ukrajini da izvodi napade duboko u teritoriju Rusije.

„Razgovarali smo o tome. Zaista, različite države članice Alijanse imaju različite stavove u vezi sa napadima na teritoriju Rusije. Ali znate, apsolutno je nemoguće uspješno voditi ovaj rat ako neprijatelj koristi sve mogućnosti i nema ograničenja, mislim da će većina zemalja to riješiti i mislim da ćemo imati rješenje“, prenio je „Interfaks“ Ukrajina.

Kako je naglasio, Kijev za to koristi sve mogućnosti, jer će doći do „promjene pravila igre“.

Osim toga, on je, govoreći o odluci predsjednika SAD Džozefa Bajdena da Ukrajini obezbijedi pet PVO sistema „patriot“, izrazio uvjerenje da će takvih sistema biti još.

„Ne mogu da otkrivam mnogo detalja, ali sa tako velikim samopouzdanjem mislim da će ovih sistema biti više u budućnosti“, rekao je on.

Jermak je, takođe, ocijenio samit NATO održan u Vašingtonu uspješnim.

Konkretno, kako je naveo, „u okviru drugog sastanka Savjeta Ukrajina-NATO, skoro sve izjave zemalja učesnica u vezi sa Ukrajinom bile su veoma snažne i konkretne“.

„I ovo je jako dobro i potpuno je drugačije od onoga što smo čuli u Viljnusu (na samitu NATO-a prošle godine). Pozicija zemalja NATO postala je sigurnija i konsolidovanija. I ovaj samit je još jednom pokazao da NATO u potpunosti podržava Ukrajinu“, poručio je Jermak.

(RIA novosti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.