Kaboklo jedna od tri opcije Barselone

0

Dilan Osetkovski bio je prvi „pik“ Barselone kada su pojačanja na pozicijama „četiri“ i „pet“ u pitanju, ali nakon što je propao pokušaj da se Amerikanac iz Unikahe dovede u Kataloniju – klub se okrenuo alternativnim rješenjima.

Među njima je i Bruno Kaboklo, jedan od mnogih košarkaša Partizana iz sezone 2023/24 koji će ovog ljeta promijeniti sredinu.

Pored Brazilca, koji je maestralno odigrao kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre i poveo reprezentaciju do trijumfa u Rigi, u opticaju su i dvojica Johanesa – Fojtman i Timan.

Španski portal „Encestando“ navodi da je u tom krugu Kaboklo prva opcija za Barselonu, ali i podsjeća da bi Brazilac zauzeo jedno od dva „non-EU“ mjesta u takmičarskom timu. Jedno već pripada Džabariju Parkeru, a drugo je namijenjeno Kevinu Panteru.

Podsjećamo, svi učesnici ACB lige imaju pravo na dvojicu igrača van Evropske Unije (s tim da su afrički košarkaši izuzeti iz ovog ograničenja).

Ako bi Kaboklo došao u „Blaugranu“, neko bi morao da se „suši“ u utakmicama domaćeg prvenstva.

Kaboklo je svojevoljno odlučio da napusti ekipu tokom plej-ofa srpske Superlige. Nezvanično, ideja sportskog menadžmenta crno-bijelih je da se, uprkos tome, aktivira druga sezona iz ugovora sa njim i potom zaradi određena suma na transferu.

Da li će tako i biti, saznaćemo u danima koji dolaze.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.