Dejan Đurović za BORBU: DPS je kreirao lažni državni udar da bi opstao na vlasti: Milu je kao gospodaru kriminogenom režima mjesto na optuženičkoj klupi!

0

Poslanik Nove srpske demokratije (NSD) Dejan Đurović komentarisao je za Borbu završetak lažnog procesa državni udar. Podsjećamo, juče je donijeta oslobađajuća presuda za sve optužene kao i za lidere bivšeg Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića.

Đurović je za Borbu kazao da je to zadovoljenje ljudske i Božije pravde i da bi jedino bilo pravedno da kreatori afere odgovaraju za učinjeno.

„To bi bilo jedino  pravedno. Sada treba utvrditi ko je konkretno i kojem obimu učestvovao u ovoj farsi. Ne smijemo nikako  kao društvo, ali ni kao država sebi dozvoliti da sve ovo ostane bez pravednog epiloga.  A jedini mogući epilog je da se vinovnici ove montaže izvedu pred lice pravde i da se tačno i poimenično razotkrije uloga svakog od njih“, kazao je Đurović za Borbu.

 

BORBA: Nakon osam godina torture i sudskih procesa, donešena je oslobađajuća presuda u slučaju lažnog državnog udara. Je li to konačno zadovoljenje pravde?

To je i više od zadovoljenja sudske pravde, to je na neki način zadovoljenje i ljudske i božije pravde.

Čitava Crna Gora je znala da su nevini I da  su žrtve montiranog procesa, koji je imao dva cilja. Prvi, kratkoročni – da dovede do pobjede DPS-a i njegovih satelita na izborima 2016 godine i drugi, dugoročni- da diskredituje opoziciju i eliminiše ondašnji Demokratski front i njegove lidere, kao najjaču opozicionu snagu od koje je bivši režim ne samo zazirao već i imao patološki strah.

FOTO: Andrija Mandić i Milan Knežević

 

Jasno je bilo da je u tom  trenutku  čitava sudska i policijska sila ležala u rukama DPS-a i jasno je bilo da će borba za istinu i pravdu biti duga i teška. Znali smo, takođe, da će borba za istinu u ovom konkretnom slučaju, biti vezana za borbu za slobodnu Crnu Goru. I uspjeli smo. Crna Gora je postala slobodna zadnjeg dana avgusta 2020. godine, a lideri bivšeg DF-a danas. Pravda je spora, ali uvijek stigne.

BORBA: Očekujete li da će kreatori afere odgovarati za učinjeno?

To bi bilo jedino  pravedno. Sada treba utvrditi ko je konkretno i kojem obimu učestvovao u ovoj farsi. Ne smijemo nikako  kao društvo, ali ni kao država sebi dozvoliti da sve ovo ostane bez pravednog epiloga. A jedini mogući epilog je da se vinovnici ove montaže izvedu pred lice pravde i da se tačno i poimenično razotkrije uloga svakog od njih.

Ovaj montirani process je ne samo želja da se dikredituju i eliminišu iz političkog života Andrija Mandić i Milan Knežević za koje su procjenili da su im najveća opasnost već i želja da se ugasi DF kao politčka organizacija koja je već viđeno bilo pobjednik izbora 2016. I na kraju udarac na njih I na  DF je bio zapravo udarac na srpski narod u Crnoj Gori.

BORBA: Koliko je, po Vašem sudu, režim DPS-a povezan sa tom aferom?

Pa kao što sam već rekao, jedino je DPS imao koristi od ovog montiranog procesa.  Ako pri tome znamo da je u to vrijeme DPS imao neograničenu vlast u Crnoj Gori, a Milo Đukanović bio gospodar života i smrti u našoj zemlji, onda je jasno da je jedino DPS, u sprezi sa kriminalnim strukturama, bio sposoban da fabrikuje ovu namještenu aferu.

Međutim, mi nismo osvetoljubivi, a niko se ne može proglasiti krivim dok se to ne dokaže. Ako su Mandić, Knežević i ostali optuženi nevini, a sud je to  nepobitno utvrdio, onda je svakako neko odgovoran za ovu svojevrsnu golgotu koju su prošli nevino optuženi u ovom slučaju.

Zbog toga  pozivam istražne organe i tužilaštvo da ispitaju, utvrde i pozovu na odgovornost sve one koji su ovo režirali, kao i one koji su bili izvođači radova da bi pravda bila u potpunosti zadovoljena.

FOTO: Milo Đukanović

Tako bi se povratilo bar malo povjerenje u pravosudni sistem ove drzave koji je ozbiljno poljuljan predstavljajući dugogodisnji bič u rukama decenijskog nedemokratskog režima.

BORBA: Mnogo puta su se u javnosti za kreatore afere optuživali Milivoje Katnić i Saša Čađenović. Njih dvojica se danas nalaze u Istražnom zatvoru zbog kriminalnih djelatnosti. Još jedno ime se dogodilo u vezu sa držanim udarom a to je Milo Đukanović. Očekujete li istu sudbinu i za njega?

Milo Đukanović treba, prije svega, da odgovara jer je, kao dugogodišnji lider i neprikosloveni gospodar jednog brutalnog i kriminogenog režima. On je direktno odgovoran za uništenje i degradaciju Crne Gore i njenog društva. U godinama ratova, sankcija, pljačke društvene imovine, uništenja ekonomije, šverca droge i cigareta, pa sve do ubistava uglednih novinara, policijskih službenika, te uništenja moralnih i svakih drugih vrijednosti, on je stajao na vrhu piramide jedne zločinačke i korupcionaške vlasti. To da on do sad nije istražen, a vjerujem, poslije toga i optužen, to je dokaz da je Crna Gora 2020. oslobođena od partijskog režima DPSa i satelita , ali da nije  očišćena od ostataka i „repova“ bivšeg režima posebno u tužilaštvu i pravosudju( pola vrhuske upravo tuzilastva I pravosdnih organa je bilo ili je I dalje u Spužu).

Crna Gora mora smoći snage da se obračuna sa zaostavštinom jedne loše vlasti i svi koji su činili nedjela, računajući prvenstveno Đukanovića, moraju odgovarati pred sudovima. Sve dok se to ne desi vjera u pravdu nece biti zadovoljavajuće.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.