Samsung Galaxy Watch7 donosi 3nm čip i Wear OS 5, Watch Ultra sa titanskim kućištem

0

Samsung je proširio svoju liniju pametnih nosivih uređaja predstavljanjem Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra, zajedno sa dugoočekivanim Galaxy Ring pametnim prstenom. Ova nova izdanja donose značajne napretke u dizajnu i tehnologiji.

 

Samsung Galaxy Watch Ultra: Izdržljivo čudo

Samsung Galaxy Watch Ultra, dostupan u jednoj veličini od 47mm, izdvaja se svojim robusnim dizajnom, podsjećajući na seriju Apple Watch Ultra. Ima jedinstveni jastučasti dizajn, kombinujući pravougaono kućište sa okruglim brojčanikom i okvirom. Sat uključuje tri dugmeta sa strane, pri čemu srednje služi kao Quick Button za poboljšanu funkcionalnost.

Ultra model se može pohvaliti 1.5-inčnim 480x480px Super AMOLED ekranom, koji nudi do 3,000 nita vršne svjetline. Zaštićen safirnim kristalom, ekran je visoko otporan na ogrebotine. Kućište sata napravljeno je od titana klase 4, što osigurava izdržljivost, a težina mu je 60.5.g.Galaxy Watch7 Galaxy Watch Ultra

Dizajniran za ekstremne uslove, Galaxy Watch Ultra dolazi sa 10ATM, IP68 i MIL-STD-810H sertifikatima, čineći ga otpornim na vodu, prašinu i udarce. Može izdržati temperature od +55°C do -20°C i visine od 9,000 metara iznad nivoa mora do -500 metara ispod.

Sa baterijom od 590mAh, Galaxy Watch Ultra nudi impresivno trajanje baterije, do 100 sati u Power Saving modu i 48 sati u Exercise Power Saving modu. Sat pokreće novi Exynos W1000 3nm čip, sa CPU-om koji je tri puta brži od W930 i 2GB RAM-a. Samsung tvrdi da je novi čip 30% efikasniji.

Galaxy Watch Ultra uključuje dvostruko frekventni GPS za precizno praćenje, čak i u gustim urbanim područjima. Podržava 100 sportova i više kurseva treninga, zajedno sa FTP praćenjem za biciklizam i novim Race modom za trkače, pružajući usporedbe performansi u realnom vremenu.

Napredno praćenje zdravlja je istaknuta karakteristika Galaxy Watch Ultra, sa AI-poboljšanim algoritmima praćenja i unaprijeđenim BioActive senzorom. Sat nudi podršku za apneju tokom spavanja, otkrivanje nepravilnih srčanih ritmova, EKG i praćenje krvnog pritiska, kao i praćenje temperature kože za projekciju menstruacije. Dodatno, uključuje napredno praćenje glikacije za praćenje nivoa šećera i pružanje AGEs indeksa za uvid u metaboličko zdravlje.

 

Samsung Galaxy Watch7: Svestran i bogat karakteristikama

Samsung Galaxy Watch7 dijeli mnoge napredne karakteristike Ultra modela, uključujući safirno kristalno staklo, BioActive senzor i Exynos W1000 5-jezgreni čip. Dostupan je u dvije veličine: 40mm sa 1.3-inčnim 432×432 Super AMOLED ekranom i 44mm sa 1.5-inčnim 480x480px ekranom.

Iako Galaxy Watch7 nema ekstremnu izdržljivost Ultra modela, i dalje nudi MIL-STD-810H sertifikat i 5ATM + IP68 ocjenu, čineći ga pogodnim za razne aktivnosti i okruženja.

Oba modela, Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra, ekskluzivno koriste Wear OS 5 (do lansiranja Pixel Watch 3 u avgustu) i rade na Samsungovom One UI 6 Watch.

 

Cijene i dostupnost

Prednarudžbe za Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra su otvorene, a isporuka počinje 24. jula. Galaxy Watch7 košta $300 / £290 / €320 za 40mm Bluetooth model (dostupan u zelenoj i krem boji) i $330 / £320 / €350 za 44mm verziju (dostupnu u zelenoj i srebrnoj boji). Galaxy Watch Ultra, dostupan u titanskoj sivoj, titanskoj bijeloj i titanskoj srebrnoj boji, košta $650 / £600 / €700 i uključuje Bluetooth + 4G povezivanje.

Iskusite budućnost pametnih satova sa najnovijim Samsung inovacijama koje kombinuju vrhunsku tehnologiju, napredno praćenje zdravlja i izdržljivost.

(IT mixer)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.