Sramno ponašanje Crne Gore: Vriska i kuknjava kad Vučić najavi dolazak, a svi ćute kada se Kurti šetka po Crnoj Gori i sastaje sa Albancima!

0

Aljbin Kurti, tzv. premijer privremenih prištinskih institucija posjetio je Crnu Goru, ali nije bilo reakcija među crnogorskim političarima i medijima.

Kurti, koji je porijeklom iz Ulcinja, lijepo je dočekan u najjužnijoj primorskoj opštini, gdje je posjetio svoju rodbinu. Sa njim su se susreli politički predstavnici Albanaca, kako u Sukobinu, tako i u Đeranima.

Njegova privatna posjeta je prošla praktično neopaženo među ostalim crnogorskim građanima. Međutim, kada se najavi posjeta predsjednika Srbije Aleksandar Vučića nastaje vriska među procrnogorskim političarima, digne se kuka i motika, raznorazni analitičari i NVO prvaci počnu sa plasiranjem teorija zavjere.

Jedni zastupaju stav da Vučić posjetom želi da utiče na najavljenju rekonstrukciju Vlade, a drugi da radi na projektu „srpski svet“, jer se odaziva pozivu predstavnika srpskog naroda u Crnoj Gori, a dolazi bez zvaničnog poziva predsjednika Crne Gore Jakova Miltovića.

Svako ima pravo na svoje mišljenje odnosno stav, ali nije prirodno da se dižu tenzije zbog eventualnog dolaska predsjednika Srbije, koji nikada nije izrazio pretenzije prema crnogorskoj teritoriji.

Vučić je trebalo da posjeti Crnu Goru juče (12. jula), ali je prema riječima Milana Kneževića došlo do odlaganja, te se posjeta očekuje do kraja ovog mjeseca.

Očigledno je da je Aljbin Kurti pojedinim crnogorskim medijima bitan samo kada poziva ili sprovodi ekstremne mjere protiv Srbije i srpskog naroda, ali ne i kada dolazi u Crnu Goru, iako je on po njima premijer „nezavisne države“. To znači da tzv. procrnogorski i „objektivni“ mediji koji lažnu državu predstavljaju kao našu prijateljsku, ipak na ovaj način dokazuju da je Kurti nebitan i da služi samo kao oruđe za obračun sa Srbima i Srbijom.

Inače, Kurti je u stalnom kontaktu sa albanskim političarima iz Crne Gore, a i javno je podržao Demokratsku partiju socijalista, kojoj duguje doživotnu zahvalnost, jer su 2008. godine (kada su vodili crnogorsku Vladu) priznali Kosovo kao nezavisnu državu.

I na kraju, ostaje nam da sačekamo Vučićev dolazak u Crnu Goru, pa makar bio i u vidu privatne posjete, jer ćemo tada vjerovatno svjedočiti raznoraznim tekstovima i video prilozima istih tih procrnogorskih, „objektivnih“ medija, koji jedva čekaju da napadnu predsjednika Srbije, a ćute na posjete tzv. premijera južne srpske pokrajine, koji sa svojim političkim istomišljenicima još uvijek ima pretenzije na teritorije susjednih država, uključujući i 8.200 hektara crnogorske teritorije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.