Božović: Oslobađajuća presuda je još jedan dokaz da su institucije sistema bile zarobljene

0

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Bogdan Božović, izjavio je da je slobađajuća presuda za jedan od najbesmislenijih procesa u Crnoj Gori, takozvani “državni udar” još jedan dokaz nekadašnjih zarobljenih institucija sistema bivšeg režima.

„Predsjednik Parlamenta i drugi optuženi, nakon osam godina sudskog procesa, i ranije donešene osuđujuće presude na ukupno 70 godina zatvora, konačno su pravno slobodni.

Ne postoji građanin koji nije bio siguran u njihovu nevinost. Ali ruka DPS pokazala je da je jača od države, vodeći višegodišnji spor u kojem smo mogli vidjeti kako institucije jedne države rade za par ljudi, ne mareći za živote građana.
Ova presuda je još jedan dokaz u kakvom smo višedecenijskom mraku živjeli. Koliko smo svi bili “mali” a naši životi nebitni u poređenju sa nečijim ličnim interesima i opasnim ciljevima“ – kazao je Božović.

On je čestitao kolegama na oslobađajućoj presudi, i izrazio nadu „da ćemo uspjeti da konačno stvorimo jedno demokratsko društvo u kojem se nijednom građaninu ništa slično ne može desiti, društvo u kojem ćemo svi živjeti dostojanstven život bez straha.“

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.