Budućnost poražena na stadionu koji nosi ime komandanta terorističke OVK

0

Fudbaleri Budućnosti poražen su minimalnim rezultatom od Maleševe (0:1) u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Jedini gol na meču viđen je u 67. minutu.

Čak sedmorica fudbalera iz Podgorice stajala su u kaznenom prostoru, pa je Etnik Bruti neometan mogao da se namjesti sa 20 metara plasira loptu u gornji lijevi ugao.

„Plavi“ su bili opasniji u prvom poluvremenu. Ivan Vukotić je u 19. minutu šutirao pored stative.

Šest minuta kasnije Igor Ivanović je sa desne strane poslao loptu po zemlji, udarac Miloša Brnovića izblokiran, lopta je došla do Ivana Bojovića, koji se dugo namještao, pa je i on izblokiran.

U četvrtom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, pojačanje Budućnosti iz Sutjeske, Dragan Grivić, ušao je u kazneni prostor, šutirao jako, ali pravo u golmana domaćih.

Za razliku od prvog poluvremena, Hadis Veli, bio je besposlen u drugom poluvremenu.

Što se tiče domaćih, osim pogotka Brutija, vrijedan pomena je odličan udarac istog igrača sa ivice šesnaesterca u 49. minutu, kada je još bolje intervenisao povratnik na gol plavo-bijelih, Milan Mijatović.

Inače, utakmica je odigrana u Podujevu, na stadionu koji nosi ime Zahira Pajazitija, istaknutog komandanta terorističke OVK.

Pajaziti je na osnovu podataka sa Vikipedije, nakon raspada Jugoslavije, ostao na Kosovu i Metohiji, zatim je organizovao tajnu obuku pristalica OVK u Tropiji i Kukešu, a nedugo zatim je imenovan za komandanta OVK za pordučje Podujeva.

Poginuo je 31. januara 1997. godine, posthumno je odlikovan, proglašen je za heroja lažne Republike Kosovo.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

 

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.