Predavanje dr Rastislava Stojsavljevića na temu „Američki Srednji zapad” na Jutjub kanalu KCNS

0

Predavanje dr Rastislava Stojsavljevića na temu „Američki Srednji zapad” (10. 7. 2024) možete pogledati na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada.

U fokusu predavanja je osam saveznih država Sjedinjenih Američkih Država koje se nalaze oko velikih jezera, između Apalača i visokih ravnica: Indijana, Ohajo, Ilinois, Mičigen, Vinskonsin, Ajova, Misuri i Minesota. Predavač posebnu pažnju posvećuje istorijskoj perspektivi i geografskim karakteristikama pomenutih država.

U pitanju su neki od najmnogoljudnijih djelova SAD. U drugom dijelu predavanja poseban akcenat stavljen je na političku pripadnost i način na koji glasaju ove savezničke države. Uglavnom ih nazivaju „neodlučnim“ ili „kolebljivim“, jer niti su u potpunosti demokratske niti republikanske. U svakom slučaju, od velike važnosti će biti na novembarskim izborima u SAD – kako na predsjedničkim, tako i u trci za Senat.

Predavanje predstavlja spoj priče o prirodi, društvenim karakteristikama stanovništva, priče i privredi, naseljima i glasačkoj perspektivi, za šta će ove države biti ključne u novembru mjesecu.

Cijelo predavanje možete pogledati na linku:

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.