Publika bila plaćena da provocira Novaka Đokovića?!

0

Novak Đoković i Holger Rune su u ponedjeljak odigrali osminu finala Vimbldona, a taj duel obilježilo je i nesportsko ponašanje dijela navijača. Njima se Nole posebno posvetio u govoru sa Centralnog terena, a to je izazvalo brojne reakcije. Jedna se drastično razlikuje od svih drugih: dvije javne ličnosti iz Velike Britanije su se dotakle teme o mogućem naručenom ometanju srpskog asa na vimbldonskom turniru.

Podsjetimo, Novak Đoković je pobijedio Holgera Runea, posle čega je najprije na uobičajeni način sumirao utiske, da bi potom „lupio šamar“ bahatim navijačima.

A iako je tim ponašanjem oduševio sve svoje navijače, Nole je izazvao i zgražavanje pojedinaca. Naročito u medijima iz tzv. zapadnog dijela civilizacije. Ipak, ima i onih koji u tom istom dijelu svijeta – ne skrivaju oduševljenje onim što je Novak uradio.

Desilo se to tokom emisije „Otvoreno“, koju vodi engleski novinar Den Vuton. Njegova sagovornica, jedna od prilično poznatih britanskih javnih ličnosti koja se bavi tamošnjom političkom scenom Džun Slejter istakla je da uopšte ne vjeruje da je onakvo ponašanje navijača bilo spontano.

Ovako je protekao taj di o pomenutog razgovora:

Posle prikazanog snimka Noletovog obraćanja publici, Den Vuton je „konstatovao rezultat“.

– Novak Đoković 1, vimbldonska elitna publika 0. Mislim, ovo je bio nevjerovatan odgovor, zar ne, Džun?

Slejterova je odgovorila kako je malo ko očekivao:

– Obavio je (Novak) ovo na njemu tako svojstven način. Ma, ovaj čovjek je nepobjediv. On je sportista ratničke klase. Uradio je šta je uradio tokom „lokdauna“, pregrmio je to, na vrhuncu je fizičke spreme, izuzetan je sportista, dobar u onome što radi, dobar je i što se tiče odnosa sa javnošću, a… ja baš i nisam sigurna da su ono bili iskreno upućeni uzvici „buuu“ prema njemu. Mislim da je tu bilo plaćenih „buuu“. Prosto, ne vjerujem u takvu vimbldonsku publiku, odnosno britanska publika se obično ne ponaša tako. To je sportski događaj i trebalo bi da sve bude zadržano u okviru sporta. I stvarno mislim… žao mi je, ali moram to da kažem, Đoković je izašao kao pobjednik iz ove situacije, a publika je izgubila.

(Novosti/Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.