Ni nakon pola godine nije otkriveno ko je likvidirao Darka Geislera u Sao Paulu

0

Ni više od pola godine nakon što je ubijen 5. januara u Sao Paulu navodni pripadnik „škaljarskog klana“ Darko Geisler (45), koji se nekad prezivao Nedeljković, ne zna se ko je počinio taj zločin, niti je brazilska policija ukazala ko su osumnjičeni.

Posljednje informacije su iz maja, a prenio ih je portal G1 – Globo, gdje se navodi da policijska istraga nije rezultirala hapšenjem osumnjičenih niti je objašnjen motiv zašto je Geisler ubijen. Od tada javno nema dostupnih podataka je li identifikovan počinilac ove likvidacije.

Prema pisanju medija u Brazilu, nakon ubistva, potvrđen je identitet ubijenog Geislera, za kojim je prije devet godina Crna Gora raspisala međunarodnu potjernicu zbog sumnje da je ispred zatvora u Spužu ubio Andriju Mrdaka, krajem 2014. godine.

U Brazilu je Geisler živio pod lažnim imenom Dejan Kovač. Pozivajući se na informacije iz policije, pojedini mediji tvrdili su da je Geisler označavan kao plaćeni ubica i pripadnik „škaljarskog klana“ i kriminalne grupe iz Bara.

„Način na koji je izvršeno ubistvo odmah je izazvao sumnju, jer je tipično za egzekuciju. Likvidiran je muškarac, koji je na biciklu vozio sina, a supruga je bila iza. Zbog toga smo odmah morali da utvrdimo identitet ubijenog, što je veoma važno za početak istrage, jer se na taj način utvrđuje i motiv. Policija je odmah počela da radi na dva fronta, na identifikaciji ubijenog i identifikaciji izvršioca“, rečeno je na konferenciji za novinare brazilske policije nakon ubistva.

Brazilska policija je saopštila da je Geisler došao prije devet godina i za to vrijeme u tajnosti živio u luci Santos.

(RTCG)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.