Ne prestaje morbidna kampanja protiv Vučićeve porodice!

0

Protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice ne prestaje morbidna kampanja prijetnji, već se, naprotiv, širi.

Nakon što je opozicionar Srđan Škoro, predsjednički kandidat u pokušaju prije dve godine, koji je podržao Savu Manojlovića iz Kreni-promijeni na junskim beogradskim izborima, otvoreno zaprijetio da bi Danila Vučića, starijeg sina predsjednika Srbije, trebalo zatvoriti u rudnik i tuširati uranijumom, što je onda podržao i SSP Dragana Đilasa, nazivajući to „kritičkim mišljenjem“ (?!), uslijedio je još brutalniji nastavak u glasilima tajkuna Dragana Šolaka.

Krstić: Zakon važi i za klovnove

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, ocjenjuje da je to sada već predolimpijsko takmičenje medijskih klovnova. 

– Što ne znači da država ne treba da sprovodi zakone koji se tiču govora mržnje – ukazuje Krstić za Republiku.

FESTIVAL LUDILA

Naime, list Danas objavio je u jučerašnjem izdanju tekst „Objesite Škora“ autora Nenada Kulačina, gdje je naveo da je Škoro pogriješio jer bi, umjesto uranijuma, trebalo koristiti sumpornu kiselinu.

– Jedino je pogrešio u vezi s tuširanjem. Ne može se u rudniku litijuma tuširati uranijumom, možda sumpornom kisjelinom, ali dobro, to možemo da gledamo kao stilsku figuru u njegovom nastupu – navedeno je u komentaru Kulačina, koji inače s Markom Vidojkovićem vodi emisiju „Dobar, loš, zao“ na Novoj S, a u kojoj su i ranije pretili predsedniku Vučiću i njegovoj porodici i najgnusnije ih vrijeđali.

Đorđević: Signal za uzbunu

I Zoran Đorđević, član GO SNS, poručio je da izrečene prijetnje sinu predsjednika Vučića prevazilaze sve dosadašnje oblike javnog ispoljavanja nasilja i mržnje i da su signal za uzbunu i poziv na akciju za čitavo društvo:

– Mora postojati konkretna mjera, crvena linija koja se ne sme preći, koja će poslati poruku da takvi postupci nisu prihvatljivi i da će svako ko ugrožava bezbijednost naših građana, naročito djece, odgovarati za svoje postupke. Bez odgovorne reakcije sjutra se na meti može naći bilo čije dijete. Zajedničkim snagama društvo u Srbiji može da osigura mirniju i sigurniju budućnost za sve.

Milenko Jovanov, član Predsjedništva SNS i šef poslaničke grupe naprednjaka u Skupštini Srbije, kaže za Republiku da to što se djelovanje opozicionih novinara i aktivista pretvorilo u festival ludila, na kome se svakodnevno takmiče ko je veći psihopata, manji je problem od činjenice da je takvo umobolno delovanje dobilo podršku najveće parlamentarne opozicione stranke.

 

 

ĐILASOVA POLITIKA

– Dakle, istupi Škora, Kulačina i ostalih su zapravo verbalizacija onoga za šta se zalaže i Dragan Đilas i to je problem za čitavo društvo jer pokazuje da na političkoj sceni i u Skupštini imamo opoziciju koja u progonu, maltretiranju i sadističkom mučenju djece političkih neistomišljenika vidi legitimno političko djelovanje. To nikako nije dobro i zato će se SNS truditi da se još jače i bolje bori za politiku predsjednika Vučića, koja, nasuprot ovom ludilu, narodu nudi ekonomski napredak, dalji razvoj Srbije i mir i stabilnost u zemlji – navodi Jovanov.

Foto: printscreen

Nenad Kulačin napao Danila i Aleksandra Vučića u svojoj kolumni

Preča Srebrenica od zaštite Srba

U redovima opozicije ponovo pokazuju da im je bitnija priča o navodnom genocidu u Srebrenici, od zaštite Srba u regionu. Radomir Lazović, poslanik i kopredsjednik Zeleno-lijevog fronta, u emisiji na N1, na konstataciju voditeljke da je 11. jula dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, a da se nezvanično čuje da je za tada planirana sednica parlamenta, gde bi se raspravljalo o svesrpskoj deklaraciji, te pitanje kako će se ZLF odnositi ako to bude na dnevnom redu u Skupštini, odgovorio je:

– Mislim da bi to bilo duboko pogrešno, jasan znak zašto se donosi ta deklaracija sa Svesrpskog sabora i mislim da ne bi trebalo u tome da učestvujemo na taj dan jer je to jedan tragičan dan, koji bi trebalo da se obelježi na jedan dostojanstven način. Ne treba stavljati u neku vrstu konfrontacije zasijedanje parlamenta s tim danom. I mi smo čuli da se nešto planira za taj dan, mislim da bi to bilo neprihvatljivo.

(republika.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.