Francuski zid ili španska ubojitost?

0

Snaga Francuske ili klasa Španije – dvije velesile sudariće se večeras u Minhenu, u prvom polufinalu Evropskog prvenstva. Biće to 37. klasik. Španci su slavili 16 puta, Francuzi 13, uz sedam remija. Na velikim takmičenjima biće im ovo sedmi duel, a uspješniji su „trikolori“ koji su ostvarili četiri pobjede.

U svakom slučaju, spektakl na „Alijanc areni“ je zagarantovan. Premda je Francuska do polufinala stigla bez postignutog gola iz igre, sa negledljivim fudbalom, ali je ostvarila cilj.

Ako smo vam dosadni, možete da gledate nešto drugo, nema veze – rekao je selektor Francuske Didije Dešan na pitanje o kritikama upućenim njegovoj ekipi. – Ovo je specifično Evropsko prvenstvo, sa manje golova nego inače. Imamo šansu da usrećimo Francusku, u delikatnoj situaciji za našu zemlju. Ako se drugi dosađuju, nije me briga – dodao je Dešan.

svjestan je Dešan da je pred njegovim timom najveći izazov.

Španski vezni red je veoma jak, najvažniji igrač je Rodri. Za sada su Španci igrali najbolje na EURO, uspijevali su da kontrolišu igru i mi moramo da budemo bolji. Odbrana je važan segment u igri, posebno protiv rivala kakav je Španija sa njenim napadačkim sposobnostima. Biti čvrst u defanzivi na velikim takmičenjima je veoma važno, ali često nije dovoljno. Moraćemo da budemo efikasniji da bismo prošli u finale i osvojili EURO – istakao je Dešan.

Kilijan Mbape je van forme, ali Dešan vjeruje da će kapiten biti najbolji kada je i najpotrebnije.

Uvjeren sam da je Kilijan, u svojoj glavi, kao i svi ostali igrači, od početka u punoj brzini – rekao je Dešan.

Mbape je postigao jedan gol, iz jedanaesterca, promašio je nekoliko izglednih prilika, a u četvrtfinalu protiv Portugalije, tražio je da bude zamijenjen uoči drugog produžetka.

Izlazio je iz skoro 110 minuta igre, već u produžetku je bilo malo komplikovano za njega, pa nema svrhe, čak iako je Kilijan, da ostaje u igri ako nema dovoljno fizičke snage – naveo je Dešan.

Podsjetio je Dešan na situaciju u kakvoj je bio Mbape na početku Evropskog prvenstva, pošto na kraju sezone nije igrao za Pari Sen Žermen.

Tokom priprema je takođe imao problema sa leđima. A tu je i trauma od slomljenog nosa. On je i dalje ovdje, mora to da svari i navikne se na zaštitnu masku, ali siguran sam da će večeras, kao i cijela grupa, uraditi sve da bude na najboljem nivou.

Vezista Adrijen Rabio očekuje tešku utakmicu protiv „crvene furije“.

Tačno je da su Antoan (Grizman) i Kilijan malo manje svježi. Ali mi smo tu da ih poguramo. Mi smo 100 odsto uz njih, oni su igrači koji mogu da unesu promjenu u svakom trenutku, imaju nešto dodatno. Biće nam potrebni do kraja, posebno da uđemo u finale i pobijedimo – kazao je Rabio.

Španija je igrala najbolji fudbal na Euru, u četvrtfinalu eliminisala i Njemačku i glavni je favorit za titulu. Ipak, janso je da će „crvena furija“ imati veliki izazov protiv Francuske.

Igramo protiv jake ekipe kakva je Francuska, ali za mene je tim koji vodim najbolji na svijetu. Naš rival izuzetan potencijal, ali mi želimo da igramo svoju utakmicu – rekao je selektor Španije De la Fuente. – Mi znamo kvalitete Francuske, ona zna naše. Mi želimo kontrolu, a Francuzi da brzinom i igrom bez lopte naude protivniku. Moramo da budemo oprezni kada je lopta u našem posjedu. Tada je rival najopasniji – dodao je De la Fuente.

Ključna bitka vodiće se na sredini terena.

– Francuzi jesu fizički najdominantnija ekipa, ali nismo uplašeni. Ovdje smo da osvojimo EURO. Dovoljno smo skromni da znamo šta moramo da uradimo protiv bilo kog protivnika. I to ćemo uraditi – istakao je Rodri, jedan od najboljih vezista na svijetu.

Sudar titana na programu je od 21 sat.

Raspored završnice

Utorak

Španija – Francuska 21.00

Srijeda

Holandija – Engleska 21.00

FINALE

Berlin, 14. jul (21.00)

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.