Modi: Rusija je odani prijatelj Indije

0

Rusija je odani prijatelj Indije, a u rusko-indijskim odnosima „temperatura“ je uvijek pozitivna, izjavio je indijski premijer Narendra Modi na sastanku sa indijskom zajednicom u Moskvi.

„Kada čuje riječ ‘Rusija’, prvo što padne na pamet svakom Indijcu je ‘naš saputnik u sreći i tuzi’. Rusija je pravi prijatelj Indije“, istakao je Modi.

Kako je naveo, u Rusiji je ponekad temperatura ispod nule, ali u odnosima Indije i Rusije temperatura je uvijek pozitivna.

Modi je otkrio da će Indija otvoriti dva nova konzulata u Rusiji, u Kazanju i Jekaterinburgu.

„Odlučili smo da otvorimo nove konzulate u Kazanju i Jekaterinburgu, što će doprineti razvoju turizma i poslovne trgovine. Olakšaće putovanja i poslovnu saradnju“, naveo je.

On je prethodno zahvalio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu na prijemu u njegovoj rezidenciji u Novo-Ogarevu i izrazio nadu u jačanje prijateljstva između zemalja.

„Zahvaljujem se predsjedniku Putinu što me je primio u Novo-Ogarevu. Radujem se sutrašnjim razgovorima, koji će nesumnjivo doprinijeti daljem jačanju prijateljstva između Indije i Rusije“, napisao je indijski premijer na Iksu.

(rt balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.