Joksimović na početku priprema: Češka tradicionalan rival, Norveška ima odbojkaše u najjačim ligama

0

Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za prvi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2026. godine. Tim selektora Ivana Joksimovića okupio se u već tradicionalnoj bazi u Kolašinu, u hotelu Bjanka, gdje će trenirati do 16. avgusta, uoči putovanja za Norvešku, kojoj će gostovati na otvaranju kvalifikacija 18. avgusta.

Na okupljanju, seniore su ispred Odbojkaškog saveza Crne Gore pozdravili predsjednik OSCG Nikola Kažić, članica Upravnog odbora Ksenija Božović i generalni sekretar Ivan Bošković.

Na prozivci se pojavilo 17 igrača koji će trenirati u Kolašinu u kom su planirane pripremne utakmice sa Sjevernom Makedonijom 27. i 28. jula, kao i 2. i 3. avgusta protiv Mađarske.

“Danas smo zvanično počeli pripreme u našoj staroj bazi u Kolašinu. Ovo je početak novog kvalifikacionog ciklusa i nove generacije koju smo počeli da formiramo prije dvije godine. Mislim da smo dosta mladi i potentni, da imamo kvalitet, ali ono u šta najviše polažem nade jeste naš rad i radna etika koju momci posjeduju. U sklopu ovih priprema organizovali smo trening utakmice protiv Sjeverne Makedonije 27. i 28. jula i protiv Mađarske 2. i 3. avgusta. Imali smo u planu trening utakmice sa Saudijskom Arabijom, ali su sticajem okolnosti i promjenom njihovom rasporeda otkazane pa smo se tu našli u problemu, ali nadam se da ćemo to riješiti jer smo u priči sa drugim rivalima. Ono što je jako važno i treba napomenuti da smo u grupi koja je jako zahtjevna koja ima dosta kvaliteta”, istakao je selektor Ivan Joksimović.

“Norveška ima u svom sastavu igrače koji igraju u najjačim ligama i naš tradicionalni rival sa kojim se susrijećemo na Evropskim prvenstvima reprezentacija Češke. Biće zahtjevno i naporno, ali imaćemo svoj motiv da što bolje radimo da se pripremimo. Ovaj kvalifikacioni ciklus će se razlikovati od prošlih kada smo imali četiri ekipe u grupi gdje se sve završava u tri nedjelje. Ovaj kvalifikacioni ciklus je u dvije godine što je i dobro i loše, ali ćemo gledati pozitivne strane. Biće samo dvije utakmice jedna u Norveškoj i druga sa Češkom u Kolašinu. Moraćemo ozbiljno da pristupimo i nema puno prostora za kalkulacije. Moraćemo skoncentrisano da radimo i da na najbolji način pripremimo svaki detalj kako bi sve bilo na najboljem mogućem nivou”, zaključio je on.

Nakon gostovanja Norveškoj, naši odbojkaši će upravo u Kolašinu ugostiti Češku, 24. avgusta, a kvalifikacije će nastaviti u ljeto 2025. godine, u Češkoj 13. avgusta, i 16. ili 17. sa Norveškom u Crnoj Gori.

Osvajači kvalifikacionih grupa plasiraće se na Euro Volej 2026. koji se igra u Bugarskoj, Finskoj, Italiji i Rumuniji, kao i pet najboljih drugoplasiranih selekcija iz sedam grupa.

“Opet smo na dobro poznatoj lokaciji, hotel Bjanka, naša baza posljednje tri godine. Svoju šansu tražimo protiv Norvežana koji su u rangu sa nama i naša su šansa. Iskreno se nadam da će pripreme proći u najboljem redu i da neće biti povreda. U tim okolnostima se nadam da možemo da napravimo dobar rezultat protiv Norveške i onda kući da napadnemo Češku koja je dobro poznat protivnik”, rekao je kapiten Vojin Ćaćić.

U stručnom štabu selektora Ivana Joksimovića su i pomoćni treneri Miljan Bošković i Darko Prebiračević, kondicioni trener Mirko Eraković, statističar Luka Ratković, kao i fizioterapeut Vladimir Dragojević.

Na spisku su: Tehničari: Danilo Dubak (Budućnost), Rastko Milenković (Budva), Marko Joksimović (Katar Sport).

Korektori: Đorđe Jovović (Triglav, Slovenija), Bojan Strugar (Milas Beledije, Turska), Milutin Pavićević (Vanta, Finska).

Primači servisa: Vojin Ćaćić (Al Faisali, Saudijska Arabija), Ivan Zvicer (Liaoning, Kina), Nemanja Peruničić (Triglav, Slovenija), Benjamin Hadžisalihović (Budva), Vasilije Milenković (Budva).

Srednji blokeri: Ivan Ječmenica (Budva), Luka Babić (Žitiči Polisja, Ukrajina), Nikola Đurović (Jedinstvo), Matija Ćinćur (Budva).

Libera: Stefan Radević (Budućnost), Andrija Joksimović (Katar Sport).

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.