Knežević u Plenumu: Gospoda iz SDT-a pokušavaju da prave ravnotežu između nas iz bivšeg DF-a i onih koji su mljeli ljude, podsjećaju na Milivoja Katnića iz svog zlatnog perioda

0

Lider DNP-a Milan Knežević saopštio je da je rad Tužilačkog savjeta oživljavanje zombija na Haitiju gdje će i oni moći da se uključe kroz izvještaj, a koji se ni malo ne razlikuje od izvještaja iz vremena Ivice Stankovića.

„Predlagao sam i tražio da dođe do rasformiranja SDT-a kada smo donosili Zakon o tužilaštvu kako bi izabrali nove tužioce bez ikakvih sumnji u neku kriminalnu prošlost, korupciju, i svega onoga što podrazumijeva sintagma koju podrazumijeva slobodno tužilaštvo. Ali ipak nismo mogli to da uradimo jer su se oglasili Venecijaneri koji su rekli da bi usporili evropski put Crne Gore“, kazao je Knežević.

Podsjeća da su bivši čelnici pravosuđa optuženi za najteža krivična djela.

„Metod rada GST-a je preslikan u ponašanju i djelovanju njihovih prethodnika Ivice Stankovića i Milivoja Katnića tako što oni redovno prave balanse nakon svakog političkog saopštenja ili kritike i žele da pošalju poruku da su svi jednaki ali su neki ipak malo jednakiji od drugih. Ono što ovih nedelja i mjeseci radi SDT za koje je osim Novovića nadređen i Milorad Marković predstavlja obrazac Milivoja Katnića iz njegovog zlatnog perioda. Gospoda iz SDT-a prave ravnotežu između nas politčkih protivnika DPS-a, koji smo hapšeni jer je Milivoje Katnić tražio da nam se skine imunitet, koji smo hapšeni bez skidanja imuniteta u decembru 2019. koji smo stavljani u zatvor sramnim odlukama SDT-a žele da nas izjednače sa onima koji su mljeli ljude“, podvukao je on.

Kad god, navodi Knežević, se javi Milivoje Katnić iz zatvora jedino što znaju da rade je da se na isti način obračunavaju sa nekašadnjim DF-om.

„Ono što je uradilo SDT u pitanju državnog udara nije zabilježeno ni u kanibalskim zajednicama. Protićeva zaslužuje disciplinsku kaznu koja je izostala“, kazao je Knežević.

Podsjeća da se naprasno razboljela kada je trebalo da iznose završne riječi u slučaju državni udar.

„Isti metod ponašanja kao što je primjenjivao Milivoje Katnić i Saša Čađenović u postupku od 2017 do 2019. sa preko 170 ročišta. Postupajući tužilac je pobjegao. Onda je gospodin Novović prebacio slučaj Markoviću, i mislili su da nećemo da reagujemo a svi bježe od državnog udara. Sad dolaze dvojica novih tužilaca takođe na ispomoć i šta rade – čitaju završnu riječ koja je prvostepena presuda Suzane Mugoša iz 9. maja 2019. godine“, podvlači on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.