Laković: Jeftina manipulacija DPS-a, Vlada je obavijestila da je datum u njihovoj agendi već zauzet i da moramo dogovoriti novi

0

Opozicija je na sjednici Kolegijuma održanoj 29. juna zatražila od predsjednika Skupštine da se odrede datumi za dva premijerska sata i predmetno kontrolno saslušanje, bez konsultacija sa Vladom, naveo je Laković.

Predsjendik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, Miodrag Laković, oglasio nakon što su ga iz DPS-a pozvali da podnese ostavku na funkciju predsjednika Odbora i, kako su kazali, zaštiti svoj poslanički klub daljih poniženja kojima ih izlaže partijski šef i premijer Milojko Spajić.

„Jeftina manipulacija DPS-a, evo i zašto: opozicija je na sjednici Kolegijuma održanoj 29. juna zatražila od predsjednika Skupštine da se odrede datumi za dva premijerska sata i predmetno kontrolno saslušanje, bez konsultacija sa Vladom“, napisao je Laković na društvenoj mreži Iks.

Kako je, kako navodi Laković, to usvojeno kao zaključak, postupio je, tvrdi, po tom zahtjevu i odredio datum.

„Vlada je obavijestila da je taj datum u njihovoj agendi već zauzet i da moramo dogovoriti novi, što jasno ukazuje na činjenicu koju opozicija uporno odbija da prihvati – da zajedničke aktivnosti Skupštine i Vlade moramo dogovarati, vodeći računa o nadležnostima, obavezama i prioritetima kako zakonodavne, tako i izvršne vlasti“, zaključio je Laković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.