Dvojno državljanstvo i domaći šovinisti

0

Piše politički analitičar Boško Vukićević

Pitanje dvojnog državljanstva u Crnoj Gori, kojim se konačno pozabavila aktuelna izvršna vlast, perfektno pokazuje tradicionalnu antisrpsku saradnju Prve i Druge familije, njihovo sinhronizovano djelovanje s ciljem oduzimanja ljudskih i građanskih prava srpskom narodu u našoj zemlji.

Mogu „Vijesti“ i DPS biti ekstremno posvađani oko mnogih stvari – a najčešće oko podjele finansijskog plijena – ali će uvijek složno i skladno djelovati kada se radi o ostvarenju kakvog antisrpskog interesa, i u slučajevima kada se on tek nazire.

Tako, perjanice „Vijesti“ i poražene kleptokratije, u svojim šovinističkim intervencijama koje pokušavaju da zaogrnu „građanskom“ retorikom, uopšte ne primjećuju da bi institut dvojnog državljanstva mogao značajno da olakša egzistenciju i usreći živote hiljadama crnogorskih porodica. NJima ni u udaljenoj primisli nije da bi dobijanje crnogorskog državljanstva (koje po svakom osnovu zaslužuju), mnogoj djeci i njihovim roditeljima odagnalo suze koje godinama prolivaju zbog neposjedovanja dokumenata, a živote im učinilo manje teškim i komplikovanim.

Ne, tim srbofobnim fanaticima jedino je u mislima eventualnost da bi korisnici instituta dvojnog državljanstva jednog dana mogli i da glasaju u Crnoj Gori. Kako se procjenjuje da bi značajan dio onih koji žele dvojno državljanstvo bio iz Srbije i Republike Srpske – eto razloga da se pomame „braća po srbofobiji“ iz Prve i Druge familije. Jer, strahuju da izborni rezultati jednog dana u budućnosti neće biti u skladu sa njihovim finansijskim interesima, biznisima i šovinističkim svjetonazorima.

FOTO: Boško Vukićević

 

Dakle, ono što je civilizacijska dužnost i demokratska norma u ogromnoj većini razvijenih država, u Crnoj Gori mora da se onemogući – prema mišljenju domaćih grljDŽanističkih šovinista – samo zato što bi institut dvojnog državljanstva omogućio ostvarenje nekih prava i Srbima. Zamislite, čak i Srbima! Mogu srbofobi lamenirati koliko hoće nad sopstvenom zlehudom sudbinom – ali ta će prava biti ostvarena.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.