Hadžibegović: Biće teško doći u Pariz, ali ne sumnjamo u naše sposobnosti

0

Košarkaši Crne Gore odradili su danas u ,,Bemaks areni” posljednji trening tokom mini ciklusa priprema, a ujutro rano otputovaće preko Istanbula za Atinu, gdje će u utorak i srijedu učestvovati na Akropolis kupu.

Izabranici Boška Radovića, nakon devet dana priprema, sa nestrpljenjem očekuju jedina dva prijateljska meča uoči nastupa u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Okupili smo se poslije dugih sezona i to zna da bude malo iscrpljujuće. Ali, za reprezentaciju je uvijek drugačije jer imamo motiv više, a pogotovo ove godine kada imamo šansu da se kvalifikujemo za Olimpijske igre što je san svakog sportiste – rekao je Emir Hadžibegović.

Crnogorski reprezentativac iz redova SC Derbija smatra da će naša reprezentacija imati dvije jake provjere u Atini, gdje će rivali biti Grčka i Bahami, selekcije koje takođe igraju kvalifikacije za Olimpijske igre.

Slijede dvije pripremne utakmice protiv kvalitetnih ekipa. Ako to odradimo kako valja, bez izgovora sa velikim motivom, dosta toga može da nam donese u korist – dodao je Hadžibegović.

Domaćin kvalifikacionog turnira od 2. do 7. jula je Riga, a “crveni” su u grupi sa Brazilom i Kamerunom. Samo pobjednik grupe izboriće finalnu utakmicu sa prvoplasiranim iz druge grupe, gdje su domaćin Letonija, Gruzija i Filipini. Pobjednik finalne utakmice čekiraće vizu za Pariz.

Biće jako teško, jer od šest ekipa samo jedna ide u Pariz, a svi imaju kvalitet. Međutim, ne sumnjamo u naše sposobnosti, potrebno je da se dobro pripremimo i nadamo se najboljem – jasan je Hadžibegović.

Na pitanje šta je recept za uspjeh u predstojećem ciklusu, u kojem Crna Gora juri prvi nastup na Igrama, član SC Derbija imao je spreman odgovor.

Uz dobar rad i disciplinu mislim da imamo šansu da pobijedimo dvije utakmice i izađemo iz grupe kao pobjednici – zaključio je Hadžibegović.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.