Mehmeti: Kažnjavaćemo nenamjensko korišćenje parkinga

0

Komunalna policija i inspekcija nijesu nadležni za izdavanje bilo kakvih odobrenja za korišćenje parking prostora, već samo obavljaju kontrolu u skladu sa svojim ovlašćenjima.

To piše u reagovanju načelnika Komunalne policije Amira Mehmetija na tekst “Grbović: Preduzetnici i ugostitelji koji uveče postavljaju stolove i stolice na parking mjestima krše Odluku”, koji je objavljen juče na portalu Vijesti.

U tom tekstu, “Vijesti” su objavile izjavu izvršnog direktora “Parking servisa” Amila Grbovića da preduzetnici i ugostitelji koji postavljaju stolove i stolice na parking mjestima u večernjim satima, krše Odluku o javnim parkiralištima i da se to mora suzbiti. Napomenuo je da je za nadzor i kontrolu nad sprovođenjem te odluke nadležna Komunalna policija i inspekcija koje imaju mehanizme da sankcionišu sve one koji parking koriste suprotno namjeni, ali da uprkos dopisima i prijavama, prave reakcije još nema…

Mehmeti u reagovanju ističe da je problem rezervisanih parkinga dugogodišnji i da je najizraženiji tokom ljetnje sezone kada preduzetnici i građani, umjesto za parking, prostore koriste za postavljanje stvari za potrebe svojih lokala i biznisa.

“S tim u vezi, Komunalna policija juče je počela akciju kontrole parking mjesta i drugih javnih površina upozoravajući korisnike na zakonske posljedice u slučaju zloupotrebe, te da će naši službenici ubuduće rigoroznije postupati u cilju oslobađanja prostora od predmeta i stvari za koje nijesu namijenjeni”, piše u reagovanju.

Mehmeti naglašava da je taj problem prisutan najviše u noćnim satima kada se put do Pristana zatvara za saobraćaj.

“I kada su naši službenici opterećeni drugim problemima i zadacima. Zato pozivamo sve građane i preduzetnike da poštuju zakonske norme i uzdrže se od nenamjenske upotrebe parking mjesta kako bi izbjegli sankcije”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.