Vertongen: Najbolji smo tim u grupi; Marin: 22 miliona Rumuna je srećno kada igramo

0

Jedno od najvećih iznenađenja prvog kola Evropskog prvenstva bio je poraz Belgije od Slovačke u Grupi E. Ekipa Domenika Tedeska stvorila je brojne šanse, ali nije uspjela da dokrajči rivala. Poništena su Belgijancima i dva gola gola Romelua Lukakua.

Ne mogu da kažem momcima mnogo toga šta su mogli bolje da urade u prvom meču. Propustili smo velike šanse i mogli smo izbjeći gol koji je Slovačka postigla“, rekao je Tedesko.

Selektor Belgije je pružio podršku Romelu Lukakuu koji se ispromašivao protiv Slovačke.

Romelu zna kako da postiže golove. Psihički je veoma jak i vratiće se“, dodao je Tedesko.

„Crvni đavoli“ igraju pod imperativom pobjede večeras u 21 sat na stadionu Rajn Energi u Kelnu protiv Rumunije.

I dalje smo gospodari svoje sudbine kada je u pitanju plasman u narednu rundu, i dalje imamo stvari u svojim rukama. Po mom mišljenju, mi smo i dalje najbolji tim u grupi. To nije početak kakav smo zamišljali ili kojem smo se nadali, ali moramo pokušati da ostanemo pozitivni i da ne budemo previše dramatični“, rekao je veteran Belgije, Jan Vertongen.

Samo je Njemačka pobijedila sa većom razlikom od Rumunije u prvom meču, „Trikolori“ su pobijedili Ukrajinu od 3:0 u Minhenu. Optimizam kruži kroz tim Edvard Jordaneskua i pred meč sa Belgijom.

Uzbuđeni smo, ali moramo da idemo korak po korak. Mislim da je 22 miliona Rumuna sada srećno, sigurno. I ja sam srećan, ali moramo da nastavimo“, rekao je vezista Rumunije, Razvan Marin.

Pobjeda protiv Ukrajine je inače bila tek druga za Rumune na evropskim šampionatima, imaju još devet remija i 10 poraza, dok Belgija protiv Slovačke nije uspjela da postigne gol prvi put nakon devet mečeva na Evropskom prvenstvu.

Grupa F

15: Gruzija – Češka

18: Turska – Portugal

http://

Standings provided by Sofascore

Grupa E

21: Belgija – Rumunija

http://

Standings provided by Sofascore

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.