IDEOLOŠKI LOKALPATRIOTI NAJVEĆI IDIOTI

0

Piše: dr Petar Milatović Ostroški

Rođače, čuvaj se ovih i onih.
I jedni i drugi jesu da ljudi nijesu!
Krenimo redom.

Kunu se u naciju, a ponašaju se anacionalno, čak i kriminalno.

Preko noći su postali profesionalni „nacionalisti“, a u stvari oni su najobičniji ideološki Trojanski konji koji ostavljaju magareće otiske po obrazu naroda.

Kad su potrošili „nacionalizam“, bilo srpski ili crnogorski, svejedno je to kad su u pitanju budžetski „nacionalisti“, bacili su se na „lokalpatriotizam“ koji je dalja separacija ionako izdijeljenog naroda na razne „nacije“, frakcije, partije i Bog te pita kakve sve misteriozofske (ne filosofske!) manipulacije.

Penjući se silazno doživljavaju svojevrsni moždani udar koji nije ništa drugo nego pucanj u prazno.

Osnivaju neka plemenska udruženja u koja učlanjuju samo svoje slijepe poslušnike, čak i iz stranih država. U isto vrijeme u širokom luku zaobilaze doktore, profesore, akademike, međunarodno priznata imena jer sa takvima ne mogu da manipulišu, ali umjesto njih u uredništvu plemenskih petparačkih glasila nalaze se neki sa srednjom školom, čak i sa osnovnom. Zato njihova glasila treba čitati kako bi pismeni i vioko obrazovani naučili kako uopšte ne treba pisati!

Sve ovo nije toliko uočljivo običnim ljudima na lokalnom nivou kao što je uočljivo njihovo ponašanje. Naime, po pravilu opuške od cigareta bacaju na trotoar, često na ulicu i na trotoar izbace vlastiti ispljuvak, po pravilu smeće iz automobila u toku vožnje izbacuju pored puta, tako da ima država postaje prljava državna strava.

Istovremeno kunu se u vjeru, naciju i svoju lokalnu sredinu koju uneređuju, a pri tom se bezočno pozivaju na Boga i upravo na takve mediokritete komotno se može odnositi misao Erazma Roterdamskog „Bogu su najmilije budale!“

Te lokalpatriotske budale mrze sve što je od njih pametnije, obrazovanije, hrabrije, poštenije, uspješnije i da ne nabrajam cio spisaka karakterološnih negativnosti iskrivljenih lokalpatriota, najvećih idiota kojim rečnički fond čini svega 200 riječi

Istinski lokalpatriotizam je kad svoju sredinu uljepšaš cvijećem, dušom, mišlju, jer sve što ruži sredinu je najogoljeniji idiotizam koji nam danas serviraju ideološki lokalpatrioti kao najveći idioti!

Izvor: Slovoslovlje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.