EURO 24: Srbija protiv Slovenije na prekretnici

0

Fudbaleri Srbije protiv Slovenije igraju danas od 15:00 utakmicu drugog kola grupne faze na Evropskom prvenstvu.

Orlovi su poraženi u prvom meču na Evropskom prvenstvu od Engleske minimalnim rezultatom – 1:0. Strijelac trijumfalnog gola bio je Džud Belingem. Uprkos lošem početku, izvjesno je da će reprezentativci Srbije izaći s velikim samopouzdanjem na megdan Slovenicima, jer su u drugom poluvremenu protiv Engleske bili ravnopravan, a u pojedinim momentima utakmice igrački i bolji rival.

Slovenački list Delo izvjestio je nakon remija Slovenije i Danske u prvom kolu da je njihov nacionalni tim napravio prvi korak ka ostvarenju sna u Njemačkoj. Erik Janža je Slovencima donio neriješen rezultat – 1:1.

Srbija i Slovenija se sastaju s podjednakim šansama za trijumf. Na prethodnih osam utakmica, timovi su izbrojali po jednu pobjedu i čak šest remija. Mnogo je uzbudljivih međusobnih duela iza dvije reprezentacije. Poslednji put na šampionatu Evrope, prije ovog u Njemačkoj, ekipe su takođe u grupi C 2000. godine odigrale nezaboravan meč pun uzbuđenja koji je okončan remijem – 3:3.

Utakmica drugog kola između Srbije i Slovenije biće odigrana u Minhenu na stadionu koji je ponio ime po gradu u kome se nalazi samo za potrebe Evra. Inače, stadion „Alijanc arena“ poznata je kao dom fudbalera Bajerna. Početak je zakazan za 15.00 i to će biti prvi meč dana.

Kovač će suditi

Ištvan Kovač iz Rumunije biće glavni sudija na meču. Njegovi pomoćnici će biti Vasile Marinesku i Ovidiju Artene, dok je Uefa za četvrtog arbitra odredila Espena Eskasa iz Norveške. U VAR sobi glavni će biti Holanđanin Pol van Bekel.

Kovač je na Fifinoj listi sudija dospio 2010, a devet godina kasnije elitni Uefin sudija.

I da zaključimo, minimalni poraz od Engleza nije realnost, ali može služiti kao putokaz za dalji tok nadmetanja. Ukoliko defanzivci Srbije zatvore Šeška kao što su matirali Harija Kejna, stvoriće prostor za nesmetano proigravanje napadača.

Pobjeda donosi sve, nadu u nacionalni tim i vjeru da su igrači kadri za nadmetanje na vrhunskom nivou. Poraz znači novo razočaranje. Remi pak prividnu nadu da bećarski fudbal može rezultovati uspehom.

Reprezentacija Srbije je željna velikog uspjeha, a njeni navijači žedni pobjeda na velikim turnirima. Upravo utakmica protiv Slovenije može biti prekretnica za dalji tok reprezentativnog fudbala. Istini za volju postoji kontinuitet nastupa na međunarodnim turnirima, međutim izostaju pobjede, slavni trenuci. To je jedino što se pamti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.