Đoković neće igrati u dublu na Olimpijskim igrama

0

Iako je na svakoj od dosadašnjih Olimpijada igrao u dublu, Novak Đoković to neće uraditi u Parizu. Nole je prijavljen samo u singlu, a kako je prije skoro dvije nedelje operisao meniskus, ne želi ništa da rizikuje i preopterećuje koljeno. Sa druge strane, Novaka osim medalje ništa drugo ne interesuje, a u dublu je ona veoma daleko. Dušan Lajović je drugi srpski reprezentativac prijavljen za pariske Igre, a kombinacija njihovih vještina u ovoj konkurenciji nije na nivou za kandidaturu za medalje.

Sa obzirom da Nole nije došao do podijuma ni sa Nenadom Zimonjićem, našim najuspješnijim teniserom u dublu svih vremena, jasno je da su mu sada šanse još manje pa što bi se onda iscrpljivao, pogotovo posle negativnog iskustva iz Tokija.

Nole je u Pekingu 2008. i u Rio de Žaneiru 2016. igrao sa Zimonjićem, ali su u Kini ispali u prvom kolu, a u Brazilu u drugom. U Londonu 2012. sa Viktorom Troickim je takođe eliminisan već na startu. Na prošlim Igrama nije igrao dubl nego miks međutim, zbog iscrpljenosti je morao da preda meč za bronzu sa Ninom Stojanović.

Poučen ovim iskustvima, Đoković će sve svoje snage uperiti samo ka singlu. Cilj je zlatna medalja.

Srbija najvjerovatnije neće imati nijedan dubl u Parizu, a jedina mogućnost je više teoretska. Olga Danilović i Nina Stojanović su prijavljene kao alternative u singlu, za slučaj da bude dovoljno otkaza i one dobiju šansu. Ako bi obje uspjele da se na mala vrata domognu olimpijskog Garosa, možda bi postojala mogućnost da zaigraju u dublu ili u miksu sa Lajovićem. Ali to će se znati tek kada se približi start OI.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.