EURO: Hrvatska pod imperativom

0

Prvo kolo grupne faze na Evropskom prvenstvu ostalo je iza nas, a već danas kreće drugo koje će otvoriti Hrvatska Albanija u Hamburgu od 15 sati. Obje selekcije poražene su na startu grupe B od Španije odnosno Italije, pa današnji duel ima veliki ulog. Ko slavi ostaće u igri za plasman u nokaut fazu, dok će poraženi praktično biti pred eliminacijom. Remi bi i jednima i drugima produžio nadu da se kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije mogu domoći osmine finala, ali ako se zna da ih u posljednjem kolu očekuju dueli sa dvije vodeće ekipe jasno je da će i „vatreni“ i Albanci danas tražiti pobjedu.

Znali smo da će ova utakmica biti važna. Veseli me da smo pozitivni, atmosfera je pozitivna, a momci su svjesni da moramo biti bolji nego u prvoj utakmici. Zadovoljan sam, pripremili smo se, odradili sve što treba. Žao mi je što je otpao Nikola Vlašić, drugi su svi zdravi i spremni za utakmicu i jedva čekamo da počne – rekao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić.

Kvalitet je na strani Hrvatske, koja će morati da napadne od prvog minuta.

Albanija nije protivnik poput Španije, ali je jaka. Znamo da nam je glavni cilj pobjeda i bićemo ofanzivniji. Moramo biti agresivniji, efikasniji i bolji. Biće promjena u sastavu, ali svi su spremni za ono što nas čeka – poručio je Dalić.

Selektor Albanije, Brazilac Silvinjo raduje se što još jednom meču protiv velikog protivnika.

Očigledno je to veoma teška grupa, ali za nas je velika radost igrati protiv najboljih timova, i igrača iz Mančester sitija, Milana ili Real Madrida. To je veličanstveno takmičenje, imamo mnogo toga da naučimo – rekao je Silvinjo.

Prema njegovim riječima, uprkos porazu Hrvatske od Španije, Hrvatska je dobro igrala i pravila je probleme „crvenoj furiji“.

DANAS

B grupa

15: Hrvatska – Albanija

http://

Standings provided by Sofascore

A grupa

18: Njemačka – Mađarska

21: Škotska – Švajcarska

http://

Standings provided by Sofascore

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.