Medojević: Siguran sam da će Mandić pozvati Milovića na zasijedanje Skupštine

0

Lider Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević izjavio je da je siguran da će Andrija Mandić, predsjednik Skupštine Crne Gore, pozvati ministra pravde Andreja Milovića da prisustvuje zasijedanju Skupštine, koja će se održati na zahtjev predsjednika Vlade, a u vezi njegovog razrješenja.

Medojević smatra da će na taj način predsjednik Skupštine će ispoštovati ustav, odnosno član 82 stav 12 kojim se imperativno određuje da Skupština “bira i razrješava predsjednika i članove Vlade”.

„Omogućavanjem rasprave o razlozima za razriješenje ministra pravde, predsjednik Skupštine će dati snažan doprinos napretku naših EU integracija koje posebno ističu značaj kontrolne funkcije  Skupštine i transparetnosti u vršenju javnih funkcija.“- smatra ldier PZP-a.

On podsjeća da je  ministar pravde u više navrata bio u središtu javnih skandala i optužbi za korupciju, kao u slučaju davanja azila turskom narko-bosu Čamgozu, te deportacije poslovnog partnera predsjednika Vlade i optuženog svetskog prevaranta sa kriptovalutama Koreanca Do Kvona i sl.

Zbog toga, mišljenja je Medojević,  pozivanjem Milovića na sjednicu Parlamenta, predsjednik Skupštine će dati svoj doprinos i napretku u najtežim poglavljima 23 i 24 bez cijih zatvaranja nema nastavka EU integracija.

„Na kraju, kao najiskusniji parlamentarac koji je i sam bio više godina jedan od lidera opozicije, dobro znam da se snaga i vitalnost parlamentarne demokratije mjeri snagom i vitalnošću opozicije, a ova aktuelna opozicija je ubjedljivo najslabija i najkonfuznija u istoriji crnogorskog parlamentarizma, i treba osnažiti svaku njihovu inicijativu i dati im priliku da na sjednicama Parlamenta i kroz kontrolna i konsultativna saslušanja kritikuju Vladu.

Javnost zaslužuje da čuje razloge zbog čega predsjednik Vlade predlaže razriješenje svog, do juče najbližeg saradnika, i odgovore ministra“ – zaključuje Medojević.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.