Nebenzja: Svijet sve trezvenije gleda na situaciju u Ukrajini

0

Svijet sve trezvenije gleda na situaciju u Ukrajini, nije uzaludno što Rusija osvetljava licemerje Zapada, rekao je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

„Naši napori da s licemerje i dvostruke standarde Zapada u vezi sa ukrajinskom krizom na platformi UN nisu uzaludni. Vidimo da se u međunarodnoj zajednici formira mnogo trezvenija ocjena onoga što se dešava“, naveo je Nebenzja.

Zapadnoj antiruskoj propagandi postaje sve teže da prevari većinu u UN, rekao je ruski diplomata.

To im naročito teško polazi za rukom kada se nameće ukrajinska agenda na uštrb razgovora o mnogo važnijim i hitnijim pitanjima za svijet, naveo je Nebezja.

Sa druge strane, sekretarijat UN krši pojedine principe kada je u pitanju sukob u Ukrajini, a različite institucije za ljudska prava i humanitarne organizacije UN koje rade na ukrajinskoj teritoriji nisu nepristrasne, ocijenio je Nebenzja.

U petak će na zahtjev Rusije biti održan sastanak Savjeta bezbjednosti UN na temu isporuke zapadnog oružja Kijevu.

„Nemamo iluzija da će se zapadne delegacije ponovo pretvarati da su slijepe i gluve za sve vojne i druge zločine kijevskog režima, čiji su direktni saučesnici“, naveo je Nebenzja.

Govoreći o konferenciji o Ukrajini koja će se održati u Švajcarskoj, Nebenzja je istakao da je njen glavni cilj da se postavi ultimatum Rusiji.

„Sve što Zapad zahtijeva od zemalja globalnog juga jeste da se nametne Rusiji unaprijed dogovoreni ultimatum, koji je zasnovan na ‘formuli mira’ Zelenskog“, izjavio je stalni predstavnik Rusije u Savjetu bezbjednosti UN.

Zapad svim snagama pokušava da dovuče zemlje globalnog juga na takozvani samit mira u Švajcarskoj, ali ruski partneri smatraju licemjernim i glupim pokušaj da se Moskvi postavi ultimatum na toj konferenciji, dodaje ruski diplomata.

„Mirovni pregovori o Ukrajini bez učešća Rusije ne vode nikuda. Tako neće biti moguće rešiti konflikt“, zaključuje Nebenzja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.