Vlada se budi, kreće sječa kadrova DPS-a: Protestvovala protiv ustoličenja Mitropolita Joanikija, konačno razriješena!

0

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici donijela Rješenje o prestanku vršenja dužnosti v. d. generalne direktorice Direktorata za IPA fondove i druge međunarodne izvore finansija u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Kane Tomašević.

Na ovaj način Vlada je ispravila propust od prije skoro dva mjeseca kada je Kanu Tomašević postavila na tu poziciju, iako je provjereni kadar DPS-a.

Podsjetimo, Tomašević je u javnosti prepoznata kao ekstremna DPS-ova pristalica koja se ne libi da otvoreno iskaže srbofobiju.

Svoj ektremizam i šovinizam je pokazala 4, odnosno 5. septembra 2021. godine na protestima koje je, po nalogu DPS-a, organizovao saradnik kavačkog klana Nenad Kaluđerović, a sve sa ciljem da se po svaku cijenu spriječi ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Treba istaći da je Tomašević za vrijeme DPS-ovog kriminalnog režima pokrivala funkciju šefa Direkcije za prvi nivo kontrole u Ministarstvu finansija. Zbog toga je Vladina odluka da je angažuje u Ministarstvu rada i socijalnog staranja bila krajnje neprimjerena, međutim, ta greška je brzo ispravljena.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.