Liga nacija: Holanđanke prekinule niz Srbije

0

Nakon dvije vezane pobjede, odbojkašice Srbije doživjele su šesti poraz u Ligi nacija.

Od Plavih je u četiri seta bolja bila Holandija kojoj je ovo peta pobjeda. Slavile su Holanđanke 25:20, 25:21, 18:25, 25:12.

Holanđanke su odmah povele u prvom setu, ali je Srbija sve do sredine prvog dijela meča držala priključak. Čak je uspjela i da izjednači na 9:9, ali su Holanđanke nakon toga uspostavile kontrolu i na kraju rutinski set privele kraju.

U drugom setu su se ekipe povremeno smjenjivale u vođstvu sve do izjednačenja pri rezultatu 8:8. I ponovo u Holanđanke od tog momenta zagospodarile parketom.

Najbolji otpor je Srbija pružila u trećem setu. Vodile su Holanđanke od početka, imale i po četiri poena prednosti, ali je Srbija uspjela da dođe do izjednačenja (11:11), pa i da povede u nastavku. Bila je Srbija dominantna do kraja trećeg seta i uspjela je da slavi 25:18 u ovom dijelu duela i produži meč.

Ipak, u četvrtom setu ništa Srbija nije mogla. Holanđanke su pokazale koliko je i iskustvo važno i na kraju upisale pobjedu.

U reprezentaciji Holandije najbolje su bile Maring sa 17, Knolema sa 14 i Dambrink sa 13 osvojenih poena.

U selekciji Srbije su se istakle Bukilić sa 21 poenom (od toga 20 iz napada), Ivanović sa 15 i Mijatović sa 11 osvojenih poena.

Srbija naredni meč igra u petak, u 5 časova ujutru, a rival će joj biti Francuska.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ + 1000 besplatnih spinova + 100% bonusa na prvu uplatu, BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.