Lazarević: Vojska nabavlja još dva helikoptera vrijedna 40 miliona eura

0

Vojska Crne Gore nabaviće još dva transportna helikoptera. To je najavio načelnik generalštaba Zoran Lazarević na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu.

„U budžetu imamo odborenih 40 miliona za nabavku dva nova helikoptera što će unaprijediti naše sposobnosti. Formirana je komisija“, rekao je Lazarević.

On je na sjednici potvrdio da je došlo do oštećenja BELL helikoptera usljed, kako je rekao, nenamjerne greške jednog od mladih pilota

„Kada budemo imali dovoljno novca u budžetu da helikopter uputimo na ekspertizu u jedno od sjedišta kompanije BELL, moguće u Prag, tada će se utvrditi kako je došlo do havarije. Drugačije ne možemo znati, jer mi nemamo servis da bi to mogli da uradimo“, objasnio je Lazarević.

Dodao je i da bi bilo pogrešno, mladom pilotu stavljati na dušu krivicu za taj kvar.

„Većina nas ima auto i često sami napravimo neke greške koje su neminovne, a pilotima koje su podnosili žrtve sve ove godine, gaseći požare, pa ako im se desila greška, namjerno nije sigurno, desila se mladom polotu i bio bi neoprostiv grijeh staviti mu to na dušu“, istakao je Lazarević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.