Medvedev: Šolc i Makron da podnesu ostavke i odu na „smetlište istorije“

0

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev na društvenoj mreži „X“ pozvao je njemačkog kancelara Olafa Šolca i francuskog predsjednika Emanuela Makrona da podnesu ostavke i odu na „smetlište istorije“ u pozadini rezultata izbora za Evropski parlament.

Medvedev je napisao da rezultati izbora za EP odražavaju nesposobne mjere Šolca i Makrona da podrže Ukrajinu na račun građana svojih zemalja.

– Vrijeme je za ostavku, pa na smetlište istorije – naglasio je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije.

Na izborima za Evropski parlament održanim juče u Njemačkoj, opozicioni blok desnog centra Hrišćansko-demokratske i Hrišćansko-socijalne unije (CDU/CSU) odnio je ubjedljivu pobjedu, drugo mjesto pripalo je desničarskoj Alternativi za Njemačku (AfD), a stranka kancelara i socijaldemokrata (SPD) Olafa Šolca zauzela je tek treće mjesto.

Dan ranije, nakon objavljivanja preliminarnih rezultata izbora za Evropski parlament u Francuskoj, prema kojima je desničarska partija Nacionalni skup više nego dvostruko ispred promakronske koalicije, francuski lider Emanuel Makron je saopštio raspuštanje Narodne skupštine i održavanje vanrednih parlamentarnih izbora u dva kruga – 30. juna i 7. jula.

(Novosti.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.