Mitrović: Đeljošaj da pismenim putem naredi otvaranje Svetog Stefana

0

Ministar ekonomskog razvoja da pismenim putem naredi otvaranje Svetog Stefana ukoliko mu je stvarno stalo do ekonomskog razvoja Crne Gore a ne da usmeno izražava očekivanja i nade povodom nesrećne sudbine Svetog Stefana, saopštila je predstavnica Grupe građana Bu2 Milica Mitrović.

Kaže da Sveti Stefan, kao jedan od simbola Crne Gore i luksuzni turistički kompleks poznat širom svijeta, već dugo vremena ne pruža usluge koje su ga učinile prepoznatljivim i cijenjenim među turistima iz svih krajeva svijeta.

„Hotel Sveti Stefan predstavlja ne samo turističku atrakciju, već i značajan ekonomski resurs za našu zemlju. Njegovo ponovno otvaranje donijelo bi višestruke koristi, uključujući:

1. Ekonomski rast: Aktivacija Svetog Stefana značajno bi doprinjela lokalnoj ekonomiji, otvarajući nova radna mjesta i podstičući razvoj pratećih privrednih grana.

2. Povećanje turističke ponude: Sveti Stefan, kao luksuzna destinacija, privukao bi posjetioce visoke platežne moći, čime bi se povećali prihodi od turizma i unaprijedila reputacija Crne Gore kao prestižne turističke destinacije.

3. Očuvanje kulturne baštine: Održavanje i revitalizacija Svetog Stefana doprinjeli bi očuvanju kulturne i istorijske baštine naše zemlje, čime bismo unaprijedili i identitet Crne Gore na međunarodnoj sceni.

4. Međunarodni ugled: Ponovno otvaranje hotela Sveti Stefan pozitivno bi se odrazilo na međunarodni ugled Crne Gore, skrećući pažnju na našu predanost održivom razvoju turizma i očuvanju kulturnih vrednosti.

S obzirom na navedene prednosti, apelujem na Vladu Crne Gore da preduzme sve potrebne korake za ponovno otvaranje hotela Sveti Stefan. Vjerujem da zajedničkim naporima možemo ostvariti ovaj cilj i dodatno osnažiti poziciju Crne Gore na svetskoj turističkoj mapi“,  zaključuje se u saopštenju predsjednice NVO „Grupa građana BU2“ Milice Mitrović

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.