Zaharova upozorila Francusku: Ako dirnete naše diplomate dobićete uzvratne mjere

0

Porptarolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upozorila je Francusku na mjere odmazde, komentarišući prijetnje francuskog Ministarstva spoljnih poslova da će uvesti „sankcije ruskim diplomatama u Parizu“.

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske je ranije zaprijetilo da komentari ruske diplomatske misije u Parizu u vezi sa mogućim slanjem francuskih vojnih instruktora u „Ukrajinu neće ostati bez posljedica“.

– Onda ću dodati i opciju D: ako naše diplomate budu dirnute, dobićete uzvratne mjere – napisala je Zaharova na Telegramu.

Kako je pojasnila, takve prijetnje su uslijedile nakon što je portparol ruske ambasade u Francuskoj prokomentarisao riječi šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova da će „francuski instruktori, ako budu poslati u Ukrajinu, postati legitimna meta ruskih oružanih snaga“.

Predstavnik ambasade je posebno rekao da instruktori koji uče ukrajinske militante da bolje gađaju Ruse postaju legitimna meta – „u ratu, kao u ratu“.

Šta se tačno nije dopalo zvaničnom Parizu, upitala je Zaharova i ponudila tri opcije kao odgovor.

– Prva je da još uvijek postoji tradicija postavljanja pitanja. Druga da još uvek postoji tradicija davanja odgovora na pitanja, a treća je moguća smrt Francuza u Ukrajini, koju su francuske vlasti prethodno odlučno negirale – navela je.

Ranije je francuski predsjednik Emanuel Makron, u intervjuu britanskom časopisu „Ekonomist“, dozvolio da se razmotri pitanje slanja trupa u Ukrajinu ako to „Kijev zatraži i ako ruske snage probiju liniju fronta“.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.