Umjetnička škola za muziku i balet „Vasa Pavić“ održala dva velika Godišnja koncerta

0

“Umjetnička škola za muziku i balet „Vasa Pavić“, ponosito je predstavila svoje talentovane učenike na dva velika godišnja koncerta, održana 3. i 4. juna u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“. Prvi koncert, održan u ponedjeljak, 3. juna, istakao je snagu i energiju našeg baletskog odsjeka kroz dvije izuzetne baletske predstave: baletska predstava „Djevojčica sa šibicama“ (koreografija: Rozica Popara, asistent koreografa: Marija Boljević) i baletska predstava „San male balerine“ (koreografi: Tamara Vujošević Mandić, Viktorija Strugar, Manja Pavićević Drašković, asistenti koreografa: Marija Boljević, Ksenija Sinđić)”, saopštili su iz Uprave škole “Vasa Pavić”

Kako su naveli na drugom koncertu, održanom 4. juna, publika je uživala u nastupima 14 solista, tri kamerna sastava i dječijeg hora. Učenici su svojim izvođenjem još jednom potvrdili visoku umjetničku vrijednost naše škole. Dodali su i to da  u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ tokom cijele školske godine održava se veliki broj javnih nastupa. Učenici, pored internih i javnih časova, mjesečnih koncerata i nastupa na velikim scenama, osvojili su brojne nagrade i pobijedili na državnim i međunarodnim takmičenjima.

“Ponosni smo jer među našim nagrađenim učenicima imamo gitaristkinju i harmonikaše koji su u samom svjetskom vrhu muzičara”, istakli su oni.

Škola je i organizovala brojne koncerte u okviru kulturnih manifestacija grada i aktivno učestvovala u životu lokalne zajednice, doprinoseći na različite načine kulturi svojih sugrađana. Raznolikim koncertima, repertoarom, izvođenjm baletskih predstava, podstaknuli su širi interes za kulturu i umjetnost. Kroz umjetničko izražavanje (solisti, kamerni sastav, hor i balet), publici zapravo poručuju kako izgleda kada se udruže talenat, disciplina, sinhronizovani kao i timski rad, i profesionalizam.

“Ova školska godina još nije završena. U junu, UŠMB „Vasa Pavić“ očekuju tri koncerta učenika u okviru „Podgoričkog kulturnog ljeta“. Baletska predstava „San male balerine“ biće izvedena u nedjelju, 9. juna, u Budvi na „Jadranskom festivalu igre“. Takođe, opera „Snežana i sedam patuljaka“ biće izvedena na festivalima u Tivtu i Baru”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.