Medojević: Vlada zakone o borbi protiv kriminala usaglasila sa Đukanovićem i „Bemaxom“

0

Predsjednik Pokreta Za Promjene(PZP), Nebojša Medojevic, napisao je da su, Predlozi zakona oko borbe protiv kriminala i korupcije koje je usvojila Vlada direktno usaglašeni sa Đukanovićem i Bemaxom.

“ Zakoni smanjuju institucionalne i zakonske kapacitete za borbu protiv najopasnijeg državnog problema-kriminalizacije institucija koje treba da se bore protiv nasledja DPS mafije“, rekao je Medojević.

On ističe da u zakonima ne postoji nijedan element suočavanja sa prošlošću, niti lustracije ili drugih mehanizama za čišćenje korumpiranih i kriminalizovanih institucija iz vremena DPS-a.

„Jasna je namjera Vlade da smanji kacaitete SDT i SPO, umanji nadležnosti u borbi protiv korupcije, difersifikuje nadležnosti, usitni operativne i kadrovske kapacitete i tako opstruira akcije SDT-a i SPO-a“, kaže Medojević.

„Izuzimanje korupcije iz nadleznosti SDT je opasno slabljenje ove institucije, jer je elementarna činjenica da mafija svoje interese ostvaruje upravo korumpiranjem državnih funkcionera na najvišim nivoima vlasti. Kakvo je stanje bilo (a i sad nije drugačije, izuzev u SDT i SPO) u policiji, ANB, Carini, tuzilaštvu i sudovima, svaki dan citamo u transkriptima SKY aplikacija“, dodaje on.

Medojević kaže da je ova Vlada, Vlada kontinuiteta DPS-a i da ne želi da reformiše posrnule i kriminalizovane institucije niti da demontira bolesni režim DPS mafije.

„Umjesto snaženja SDT i SPO i cišcenja sektora bezbjednosti, tuzilaštva i sudova od plaćenika i vojnika mafije, uvodjenja novih tehnologija, širenja zakonskih oružja i instrumenata za efikasniju borbu, koncentrisanie svih operativnih, kadrovskih, materijalnih, tehnoloških kapaciteta, uvodjenja oštrijih kazni i novih krivičnih djela, Vlada Spajića i Milovića predlaže zakone po mjeri DPS mafije, zato nije nikakvo čudo što DPS najavljuje podršku ovakvim rješenjima“ ističe Medojević i poziva svoje bivše saborce iz DF-a da glasaju protiv ovih zakona Đukanovića i Bemaxa.

„Za ovo se nijesmo borili“, zaključuje Medojević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.