Na današnji dan Crna Gora ugurana u NATO

0

Na današnji dan, 5. juna 2017. godina, Crna Gora je i zvanično gurnuta u NATO savez.

Toga dana, prije sedam godina, tadašnji ministar vanjskih poslova Srđa Darmanović je predao akreditacije Stejt Departmentu i tako je i zvanično država Montenegro ušla u NATO pakt.

Tako je Crna Gora, postala jedina država na svijetu, koja je ušla u NATO, nakon što je taj savez bombardovao njene gradove i ubijao njene građane, nedužne i djecu.

Tog dana, prije 6 godina, se obratio i predsjednik tadašnje Vlade Crne Gore, Duško Marković.

Ovo je istorijski dan i za NATO, kazao je Marković, jer „pokazuju kristalno jasnu svoju politiku otvorenih vrata“.

„Od danas mi smo saveznica koja će uživati benefite, ali i odgovorno ćemo zajedno sa vama, koračati ka miru“, istakao je on, dodajući da će kao saveznica, Crna Gora raditi na tome da izdavaja dva odsto BDP-a za odbranu.

Članstvo u NATO-u, naglasio je Marković, za Crnu Goru „znači trajnu stabilnost sa euroatlantskim, demokratskim vrijednostima urezanim u društvu i ekonomijom spremnom za dalji prosperitet“.

On je zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama i njenim vlastima „za čvrstu i koordiniranu podršku članstvu u NATO-u“.

To je isti onaj Marković, koji je slavodobitno izjavio, kako je znao da preko 80 odsto stanovništva protiv priznanja Kosova, „ali da je Vlada imala viziju“.

Da je ubjedljiva većina građana Crne Gore bila protiv priznanja nezavisnosti lažne države Kosovo potvrdio je i premijer Duško Marković.

„Morate biti hrabri u donošenju odluke. Kada je Crna Gora donijela odluku o priznavanju Kosova, 80 odsto javnosti je bilo protiv toga, ali mi smo znali da je to odluka za budućnost. Ova odluka od strane kosovske Vlade je odluka budućnosti kada je u pitanju region“, rekao je Marković.

Vjerovatno je Vlada i tada imala „viziju“, kada je protiv volje građana Crne Gore, gurnula je u taj ratni i zločinački savez.

(IN4S)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.