SDP slavi 34 godine postojanja: Iako smo postigli mnogo, još je dosta posla pred nama

0

“Više nego ikad Crnoj Gori je potrebna jaka socijaldemokratska ideja, temeljan pristup izazovima kojima su pred nama, čvrstina i ozbiljnost u političkom djelovanju”, navode iz te partije.

Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP) danas slavi 34 godine postojanja.

To je, kako su naglasili u saopštenju za javnost, vrijeme koje ih obavezuje da se osvrnu na njihov put, ali i da zacrtaju smjer u kojem žele da idu.

“Nikada nije bilo lako. Naša partija je prošla kroz mnoge izazove i promjene, ali smo uvijek ostali dosljedni svojim vrijednostima i principima. SDP Crne Gore je uvijek bio glas građana, borac za socijalnu pravdu, demokratiju i ljudska prava”, poručuju iz SDP-a.

Kako dodaju, u decenijama za njima, borili su se protiv nepravde i nejednakosti, zalagali se za bolji život svakog pojedinca u našoj državi i radom, kažu, doprinijeli najvažnijem cilju, obnovi nezavisnosti Crne Gore.

“Iako smo postigli mnogo, još uvijek je mnogo posla pred nama. I danas stojimo odlučno pred novim izazovima i okolnostima. Naša zemlja se suočava sa ekonomskim, socijalnim i ekološkim poteškoćama, sa veoma jakim stranim malignim uticajima, i sa visokim stepenom kriminala i korupcije, a mi ćemo svi zajedno tome dati odgovor”, ističu iz SDP-a.

U vremenu kada je mnogo sezonskih političkih pojava u našoj državi, posebno, kažu, ističu važnost trajanja, držanja progresivnog političkog kursa i moralne vertikale koju posjeduju.

“Više nego ikad Crnoj Gori je potrebna jaka socijaldemokratska ideja, temeljan pristup izazovima kojima su pred nama, čvrstina i ozbiljnost u političkom djelovanju”, navode iz te partije.

Socijaldemokratska partija Crne Gore, kako napominju, ostaje posvećena svojim ciljevima: članstvu u EU, izgradnji pravednijeg društva, unapređenju kvaliteta života svih građana i jačanju demokratskih institucija.

“Upravo zbog toga, danas se obavezujemo da nastavimo sa radom još jače, sa više energije i entuzijazma. Naša vizija je jasna: želimo Crnu Goru u kojoj će svaki građanin imati jednake šanse za uspjeh, gdje će pravda i solidarnost biti temelj društva”, zaključuju iz SDP-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.