Vučić proglasio pobjedu: U Beogradu imamo 52% glasova, u Novom Sadu 53%

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se iz štaba Srpske napredne stranke.

Više od godinu dana trajali su stravični pritisci vezani za izbore – naveo je predsjednik.

– Većinu smo imali i posle 17. decembra u Beogradu. Ali smo smatrali da to nije dovoljan legitimitet jer neki drugi nisu željeli da prave koaliciju sa nama. Sada ćemo imati 62 ili 63 mandata, umjesto 54 koliko je bilo u decembru – dodao je on.

Ističe da će SNS u Beogradu imati 52% glasova.

– Ono što je za mene najubjedljivija pobjeda, iako nije objektivno najubjedljivija, već u Pećincima, u Novom Sadu i želim da čestitam utz Šapića profesorki Turkulov, Maji, Vučeviću… 45 mandata je u Novom Sadu, skoro 53 posto glasova dobiti u Novom Sadu… Posebno jer su u Novom Sadu svi izlazili objedinjeni u dvije ili tri kolone

Dodaje da je u Nišu bila najteža politička utakmica.

– U Nišu će biti moj predlog da se razgovara i vidi kako da se problemi ubuduće dešavaju, jer je jedna grupa građana, to nisu opozicione političke stranke, one su ubjedljivo poražene, dobila 23 posto glasova, lista doktora Milića, što nikako ne smijemo da nipodaštavamo i ne smijemo da ne pokažemo poštovanje – rekao je Vučić.

Ukazao je i na ubjedljive rezultate u Subotici, ali i da su u ostalim gradovima u Vojvodini bile ubjedljive pobjede.

– Mi mislimo da je u Beogradu još interesantno u dvije opštine kako će se završiti, u svim ostalima već imamo većinu. Brojimo još Vračar. Ubjedljiva je pobjeda, samo je pitanje jedan mandat gore ili dole. Još se te opštisnke liste prebrojavaju, ali je izvjesno da je u 15 opština značajna većina za našu koalicionu listu – naveo je Vučić.

Posebno je srećan, ističe, zbog rezultata u Valjevu.

(Uskoro opširnije)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.