Važna pobjeda srpskih fudbalerki

0

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije pobijedila je Slovačku u meču trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Grupi 2 Divizije B.

Slavila je Srbija na stadionu Čukaričkog u Beogradu rezultatom 2:1, a sa istim rivalom će se sastati ponovo 4. juna.

Spletom brojnih, po nju srećnih, okolnosti, nakon nekoliko ludo odbijenih lopti Slovačka je povela već u devetom minutu. Na kraju je loptu u mrežu ubacila Martina Šurnovska.

Od tog momenta su se nizali napadi Srbije, a bolja igra krunisana je golom Violete Slović. Glavni sudija je u dva minuta pred gol propustila dva puta da pokaže na penal za Srbiju, a i nakon udarca Slovićeve je pustila da se igra nastavi, ali je pomoćni sudija pokazala da je lopta prešla gol liniju.

Imala je Srbija u nastavku nekoliko odličnih prilika, ali nije uspjela da dođe do vođstva.

Utjeha je možda bila u tome da Slovačka praktično nije prelazila na polovinu izabranica Dragiše Zečevića.

Ono što je problem je žuti karton koji je dobila kapiten Violeta Slović koja zbog toga propušta sledeću utakmicu, a uz izostanak Nevene Damjanović to će biti veliki izazov za odbranu Srbije.

U drugom poluvremenu je Slovačka pripretila nekoliko puta u prvih 15 minuta, ali je Srbiju poslužila i sreća.

U 53. minutu nagrada za bolju igru – sjajno je krenuo napad Srbije, Jelena Čanković je poslala odličnu loptu, a pred golom je sjajno reagovala Miljana Ivanović i pogodila za 2:1.

Bilo je prilike da se ova pobjeda upiše i ubjedljivijim rezultatom, ali Slovakinje su uspjele da odole i sačuvaju svoju mrežu u nastavku, čak i u nadoknadi nakon sjajnog prodora Milice Mijatović i šuta Tijane Filipović iz blizine. Milica Kostić je u finišu upisala dvije veoma važne odbrane i tako umnogome doprinijela važnoj pobjedi Srbije.

Srbija nakon tri meča ima sedam bodova.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ + 1000 besplatnih spinova + 100% bonusa na prvu uplatu, BEZ IKAKVIH USLOVA

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.