Jovetić: Iz Kapitalnog budžeta utrošeno 25 miliona evra

0

U prvom kvartalu godine utrošeno je 25 miliona evvra iz Kapitalnog budžeta, saopšteno je iz Ministarstva finansija na skupštinskom Odboru za ekonomiju i finansije. To je, kako kažu, dva puta više nego u istom periodu prošle godine.

“U prvom kvartalu tekuće godine je izvršena realizacija i utrošeno 25 miliona od kapitalnog budžeta, što čini negdje od preko 10% ukupne realizacije kapitalnog budžeta”, kazala je direktorica Direktorata za upravljanje javnim investicijama i politiku javnih nabavki Jelena Jovetić.

Ona je navela da se istovremeno vrši realizacija kapitalnog budžeta iz kreditnih sredstava negdje oko 4,2 miliona eura, dok je 2 miliona realizacije bilo iz donacije odnosno utrošenih HIP-a sredstava.

“Ono što je važno jeste da je dinamika izvršenja kapitalnog budžeta u prvom kvartalu značajno bolja nego što je bila realizacija u prošloj godini, intenzivnim aktivnostima uprava koje vrše realizaciju kapitalnog projekta, tako da je ukupna potrošnja bila 2,5 puta veća nego prethodne godine”, kazala je Jovetić na skupštinskom Odboru za ekonomiju i finansije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.