Tijelo Ebrahima Raisija dopremljeno u Teheran

0

Vrhovni lider Irana Ali Hamnei održaće saborne molitve za Raisija i druge žrtve nesreće.

Tijela Ebrahima Raisija i drugih članova posade koji su poginuli u nesreći na sjeverozapadu Irana dopremljena su u Teheran.

U gradu Tabrizu u iranskoj pokrajini Istočni Azerbejdžan počeli su trodnevni pogrebni obredi povodom smrti iranskog predsednika Ebrahima Raisija i ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana.

Iranska agencija IRNA navodi da se veliki broj vjernika i ožalošćenih okupio u Tabrizu na trgu Šehid i u okolnim ulicama.

Srijeda je proglašena za dan žalosti i neradni dan u Iranu, a u iranskoj prijestonici će vrhovni lider Irana Ali Hamnei održati saborne molitve za Raisija i druge žrtve nesreće.
Raisijevo tijelo će u četvrtak biti premješteno u grad Birdžand, prijestonicu pokrajine Južni Horasan, a sahrana će biti održana uveče u u njegovom rodnom gradu Mešhadu, na sjeveroistoku Irana u Hramu Imama Reze.

Helikopter u kojem su se nalazili Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan srušio se u nedelju na sjeverozapadu Irana, a pored njih dvojice, poginulo je još šest osoba.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.