Nije zadovoljio: Partizan se zahvalio Kaminskom

0

Američki centar Frenk Kaminski ovog ljeta stigao je u Partizan kao zaista zvučno pojačanje. Nekadašnji košarkaš Šarlota, Finiksa, Atlante i Hjustona važio je za pravu transfer “bombu” sada već bivšeg prvaka ABA lige.

Pred Kaminskim je postavljen jako težak zadatak – zamijeniti Matijasa Lesora, momka koji je izrastao u jednog od najboljih centara u Evroligi igrajući za Partizan prošle sezone.

Od početka je bilo jasno da Frenk nema ni blizu energiju kao Francuz, ali se vjerovalo da svojim iskustvom i kvalitetom može da nadoknadi sve. Ipak, privikavanje na evropsku košarku išlo je teško, a čini se da ni Kaminski nije baš tip koji je bio spreman na pritisak igranja za klub koji u prosjeku ima više od 20 hiljada ljudi u dvorani.

Na kraju, kada se podvuče crta, malo je Partizan dobio od momka koji je stigao sa zavidnim NBA iskustvom.

Već u finalu ABA lige dalo se naslutiti da Kaminskog nećemo gledati i naredne sezone u crno-bijelom dresu. Amerikanac je u finalu protiv Crvene zvezde uglavnom počinjao mečeve, ali nakon nekoliko uvodnih minuta ostatak meča je provodio na dnu klupe dok su se na centarskoj liniji smjenjivali Bruno Kaboklo Alen Smailagić.

Bio je to jasan znak Željka Obradovića – više ne računa na Frenka. Klub je pred početak Košarkaške lige Srbije dozvolio Kaminskom da otputuje u Sjedinjene Američke Države i oslobodio ga budućih obaveza, pa je on već danas napustio Beograd.

To je ujedno i potvrda da je njegova epizoda sa nekadašnjim prvakom Evrope završena.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ + 1000 besplatnih spinova + 100% bonusa na prvu uplatu, BEZ IKAKVIH USLOVA!

http://

Cup tree provided by Sofascore

(lobsport.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.