Kordić-Kardozo: Postoji značajan prostor za razvijanje zajedničkih projekata i saradnje

0

Na marginama Druge lisabonske konferencije Parlamentarne skupštine OEBS-a na temu ,,Bezbjednost u doba vještačke inteligencije”, koja je održana u Lisabonu, predsjednica Grupe prijateljstva sa Republikom Portugal Simonida Kordić sastala se sa šeficom Delegacije Portugala u PS OEBS Paulom Kardozom.

„Tom prilikom Simonida Kordić informisala je poslanicu Kardozo o novoformiranoj Grupi prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Republikom Portugal, na čijem je čelu, čime se ukazuje na spremnost i želju naše države za intenziviranje parlamentarne saradnje sa Portugalom, naglašavajući poseban doprinos koje grupe prijateljstva mogu pružiti parlamentarnoj diplomatiji“, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Šefica Delegacije Parlamenta Republike Portugal u PS OEBS-a Kardozo istakla je, navode iz Skupštine, zadovoljstvo povodom formiranja Grupe prijateljstva Crne Gore sa Portugalom, te uz podsjećanje na nedavno održane parlamentarne izbore u Portugalu, kazala da će u narednom mjesecu Parlament započeti proces formiranja grupa prijateljstva.

„Ona je konstatovala da ovaj mehanizam parlamentarne saradnje može biti veoma plodonosan za sveukupne bilateralne odnose. Na sastanku je istaknuto da je turizam jedna od najznačajnijih privrednih grana u obje države, te da u toj oblasti postoji značajan prostor za razvijanje zajedničkih projekata i drugih oblika saradnje“, saopšteno je iz Skupštine.

Delegacija Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju u sastavu šefa Delegacije Slavena Radunovića, članova Jelene Nedović i Amera Smailovići, kao i predsjednice Grupe prijateljstva sa Republikom Portugal Simonide Kordić, učestvovala je na Drugoj lisabonskoj konferenciji PS OEBS-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.