Raković za RTS: Imamo šanse u Generalnoj skupštini UN

0

Istoričar dr Aleksandar Raković gostovao je na Veliki petak u jutarnjem programu Radio-televizije Srbije.

Raković je rekao da ide na liturgiju i redovno se pričešćuje, pa je i ocijenio da su Srbi religiozan narod i da, za razliku od Zapada, Srbija nije posthrišćansko društvo.

Kada je riječ o napadima na interese Srbije u Savjetu Evrope i Ujedinjenim nacijama, Raković je kazao da su nasrtaji koordinisani ali da ima šanse da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena u Generalnoj skupštini UN.

Raković je podvukao da Zapad preko trange-frange delovanja oko Srebrenice i Kosova i Metohije pravi navodne ustupke muslimanima za stradanje u Gazi, gdje je u toku rat protiv naroda.

Prema Rakoviću, bilo bi fer od Izraela da podrži Srbiju u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, u skladu sa stavom izraelskog ambasadora u Srbiji Jahela Vilana da u Srebrenici nije bilo genocida, o čemu su govorili i stručnjaci Efraim Zurof, Jehuda Bauer i Gideon Grajf.

Raković je posebno naglasio to što je, preko svih očekivanja, Srbija otoplila i poboljšala odnose sa zemljama nekadašnjeg Trećeg svijeta i što je zadržala podršku Rusije i Kine na međunarodnim forumima.

S tim u vezi Raković je dodao da novu vladu Miloša Vučevića čekaju veliki izazovi, ali i da je za njeno djelovanje važno što je Vučević srpski rodoljub.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.