Jadran i Novi Beograd večeras igraju u Splitu

0

Vaterpolisti hercegnovskog Jadrana će turnirom u Splitu staviti tačku na još jednu sezonu u Premijer regionalnoj ligi.

Novljani su u Dalmaciju otputovali rasterećeno, sa ciljem da se prikažu u što boljem svijetlu na kraju sezone, pošto se ne mogu umiješati u borbi za sam vrh, a opstanak u elitnom rangu takmičenja klubova sa prostora bivše SFR Jugoslavije su davno osigurali.

Izabranici Petra Radanovića će na Poljudu odigrati dva meča sa srpskim predstavnicima, kao što je to bio slučaj na turniru na Novom Beogradu.

Upravo će Novobeograđani biti prvi rival Martinu Gardaševiću i drugovima, večeras od 20.45 sati.

Dva sportska rivala su se zajedno spremala za turnir u Dalmaciji na plivalištu na Škveru. Ove sezone Jadran i Novi Beograd odigrali su samo jedan meč. Jadranaši su pružili žestok otpor favoritu na prvom turniru za plasman od 1. do 5. mjesta u Premijer ligi i poklekli su tek u poslednja tri minuta utakmice na Novom Beogradu (13:15).

Ekipa Miroslava Perkovića i Sava Ćetkovića je sinoć tek nakon peteraca savladala Jug rezultatom 16:14, tako da će morati večeras i da kalkuliše, odnosno da čuva snagu za odlučujući duel za šampionsku titulu, sa splitskim Jadranom u poslednjem kolu. Novljani tu svakako vide svoju šansu da još jednom zagorčaju život ekipi Živka Gocića.

Zavjesu na tekuću sezonu Premijer regionalne lige naš prvak će spustiti u subotu od 18 časova, utakmicom sa Crvenom zvezdom.

Crveno-bijeli su ove sezone tri puta izlazili na megdan najtrofejnijem crnogorskom klubu i može se reći da ne leže Novljanima.

Jadran je u prvo meču u grupnoj fazi Lige šampiona slavio nakon peteraca sa 21:20, ali se Zvezda revanširala u Beogradu. Prvo je u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju pobijedila rezultatom 9:7, a zatim i u Premijer regionalnoj ligi, gdje je cijelim tokom meča kontrolisala situaciju u bazenu (14:12).

Na startu turnira u Splitu, ekipa Aleksandra Filipovića doživjela je debakl od splitskog Jadrana (7:14), a večeras će igrati sa Jugom, od koga je nedavno u četvrtfinalu Evro kupa takođe ubjedljivo poražena (9:15).

Srpski vicešampion je u Dalmaciju takođe stigao rastrećen rezultatskog imperativa tako da će ta utakmica poslednjeg kola sa Novljanima biti prava prilika da ljubitelji popularnog sporta na prostorima bivše države uživaju u lijepom vaterpolu.

SEMAFOR

Četvrtak

Jadran Split – Crvena Zvezda 14:7

Marinić-Kragić 4, Đ. RADOVIĆ 1 – Subotić, Marković 2

Jug – Novi Beograd 14:16 p.p.

Žuvela 3 – Ćuk 2

Petak

19.00h Crvena zvezda – Jug

20.45h Jadran HN – Novi Beograd

Subota

18.00h Crvena zvezda – Jadran HN

19.45h Novi Beograd – Jadran Split

(lobsport.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.