Milanović ismijao ministra: Treba li da vjerujemo jednom lažovu poslije njegovih konsultacija sa kravom?

0

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović negirao je danas da će podnijeti ostavku na mjestu šefa države, kako je to na društvenim mrežama najavio potpredsjednik Vlade i ministar mora Oleg Butković.

– Butković je lažov. Taj čovjek laže. I mi treba da vjerujemo jednom lažovu poslije njegovih konsultacija sa kravom. Nek nastavi da se konsultuje sa kravom – rekao je Milanović novinarima na Pantovčaku.

On je tom prilikom aludirao na jučerašnju objavu Butkovića, koji je na Fejsbuku postavio snimak na kome hrani kravu.

Milanović je ponovio da ne planira da podnese ostavku.

– Sve sam već rekao o tome. To bi bilo vrlo neinteligentno. Imamo posla s ljudima koji su vrlo kriminogeni. Bilo bi zakonito i ustavno da sam ja kandidat SDP-a na listi, postoje srodni zakoni koji predsjedniku dopuštaju kandidaturu na listi za EP. To znači da sam ja htio biti napadno nezavisan. Šta se dogodilo da bih ja od te pozicije prije četiri godine bio natjeran, doveden do toga da sad moram ovako? To nema veze s ustavnošću – kazao je Milanović.

Možda bi, dodao je, postupio drugačije da ima posla sa pristojnim ljudima.

– Ovo nije idealno i na moju je štetu i na štetu stranke. Da sam kandidat, išao bih u debatu, iako bi se ona mogla dogoditi sada, ali Plenkoviću to služi kao izgovor. U njoj bih ga zgromio, razgovarao bih s kamerom, građanima, on bi tu bio kao kulisa – rekao je Milanović.

Na pitanje ko će mu dati mandat za sastav nove vlade, Milanović je odgovorio:

„Onaj koji me naslijedi. Ili da pitamo kravu?“, našalio se Milanović.

Na pitanje da li se sjetio žene koja bi mogla biti u njegovoj budućoj Vladi, Milanović je odgovorio: „Budem“.

– Ja nisam taj koji će imati apsolutnu vlast. Ne idem okolo ni po manekene, ni po manekenke. Uvijek je dobro da bude neki polni balans, ali s druge strane, to mi nije primarno u fokusu, uvijek gledam stručnost. Da nije bilo mene, kao tadašnjeg predsjednika SDP-a, broj žena u saboru bi bio bitno manji. HDZ to prezire, prezire i sada, pa će platiti kaznu. Imaju otkuda, ukrali su – zaključio je Milanović, a prenosi Tanjug.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.